Sferopulos: To je moj posao, ne brinite

Košarkaši Zvezde ostvarili su odličnu pobedu posle šest uzastopnih poraza, a trener crveno-belih Janis Sferopulos izneo je svoje prve utiske nakon meča:

“Čestitke igračima jer su se borili. Pre meča smo rekli kako svi moramo dati mnogo više. Danas smo igrali i trudili se, pravili pametnije faulove i igrali dobru odbranu. Jako bitno je bilo kada smo izgubili prednost, nismo se “pogubili”, već smo nastavili da igramo kako treba. Vratili smo dvocifrenu prednost i osigurali pobedu. Još jednom čestitke igračima, fokus je sada na sledećem meču koji je u ABA ligi. Takođe, hvala i navijačima na podršci, trudićemo se da pobedimo u što više utakmica.”

Na pitanje o značaju pobede bez obzira na rezultatski značaj samog meča:

“Jako je bitno to što ste rekli. Moramo da se borimo sa samim sobom, pogotovo kada gubite toliko mečeva. Bilo je važno, pre svega na psihološkom planu, da ostvarimo pobedu.”

O igri Teodosića i Bolomboja:

“Ne volim da kao trener hvalim igrače individualno jer je košarka timski sport. Naravno, neki igrači rade neke stvari koje doprinose pobedi. Teov performans je bio jedan od njegovih najboljih, dok je Bolomboj stabilan i pouzdan igrač na visokom nivou za naš tim. Danas mi se svidelo to što se Nedović trudio, ne samo u napadu, nego i u odbrani. Ne želim nikoga da potcenim, jer svako može da da svoj doprinos. Kao što je recimo, Smart, napravio dva jako pametna faula i sprečio povratak protivnika u utakmicu. Svi su dali svoj doprinos večeras, nije fer govoriti o pojedincima.”

O povratku povređenih igrača i kakva će biti raspodela uloga u možda i ključnim momentima sezone:

“Naravno, to je moj posao. To je moj način rada, ne brinite, sve ću popraviti.”, s osmehom je odgovorio trener Zvezde.

O planu za Treja Tomkinsa:

“Tomkins je počeo da trenira individualno, u poslednjoj fazi oporavka je. Blizu je povratka na teren. Naravno, trebaće nam vremena da ga ubacimo u ritam.”

Da li je ova utakmica neka vrsta pokazatelja za nastavak sezone, uzevši u obzir kako je tim izgledao opušteno na terenu, možda i zbog manjka rezultatskog pritiska?

“Vidite, pre svega, kada pričamo o pritisku, imate pritisak rezultata jer želite da pobedite. Ipak, to nije isti pritisak kao onaj u životu, to nije uporedivo. Ali ako to želite da nazovete pritiskom, u redu. Opuštenost tima je bila zbog načina kojim su svi igrači pristupili utakmici. Način kojim smo pristupili utakmici je možda izgledao kao da nemamo pritiska, ali mi smo videli da želimo pobedu više od protivnika. Imali smo ovakve utakmice tokom sezone… Morate razumeti, iako ne želim to da koristim kao izgovor, veliki broj povreda utiče na funkcionalnost tima. Mislim da sve bolje izgledamo, kako se vreme povratka svih povređenih igrača bliži, bićemo sve bolji.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics