Sferopulos: Povređeni igrači ne mogu biti izgovor

Nakon očekivanog poraza, ali i sjajne borbe njegovih izabranika, trener crveno-belih Janis Sferopulos izneo je svoje prve utiske:

“Kao što ste videli, večeras smo se borili. Ostali smo u igri koliko god smo mogli. Bilo je jako bitno u trećoj četvrtini kada nismo iskoristili šansu na sedam poena razlike. Da smo postigli te neke lake poene, možda bi bilo drugačije. Nažalost po nas, PAO ima kvalitet, igrali su sjajno. Čestitke PAO-u na pobedi. Jako je bitno da pronađemo način da pobeđujemo u Evroligi, da ispravimo sitne greške koje pravimo.”

O tome kakva je bila odbrana večeras:

“U pravu ste, nismo igrali dobro u odbrani. Moraćemo da je poboljšamo u narednim utakmicama.”

Da li su povrede uticale na izgled tima i koliko je prva četvrtina uticala na ishod utakmice:

“Pre svega, nikada se neću kriti iza povreda. Ne želim da se žalim na povrede, imamo igrače koji su zdravi i sa njima ćemo pokušati da se borimo do kraja. Povređeni igrači neće biti nikada izgovor. Da, prva četvrtina je bila presudna. Jer nismo faulirali na vreme iako smo imali prilike i oni su postizali lake poene. To je bila velika razlika od početka, jako je teško stalno juriti rezultat.”

“Da, zato što želimo da nastavimo ka našim ciljevima. Nemamo šanse u Evroligi, tako da je sada prioritet ABA liga i fokus da zadržimo prvo mesto u regularnom delu. To ne znači da se nećemo boriti u svakom meču u Evroligi do kraja sezone.”, zaključio je ovim rečima konferenciju za medije grčki stručnjak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *