Sferopulos: Obradović je jedan od najvećih u istoriji košarke

Crvena zvezda je odbranila domaći teren i došla na pobedu od sedme titule prvaka Jadrana. Svoje viđenje dao je trener crveno-belih, Janis Sferopulos.

“Čestitam igračima, mislim da smo zaslužili pobedu.. Odbrana je bila bolja nego u prvoj utakmici, oni su se držali u životu zahvaljujući ofanzivnom skoku. Govorili smo o tome na poluvremenu i u drugom poluvremenu je to bilo bolje. 2-0 je nešto, ali može da bude ništa. Imamo iskusne igrače, imaćemo dan odmora da analiziramo sve što nije bilo dobro.” – rekao je trener Crvene zvezde.

“Željko Obradović je sjajan trener, jedan od najvećih u istoriji košarke. Razmišljam o sledećoj utakmici, kako ćemo da odigramo sledeću utakmicu protiv Partizana u Areni” – rekao je grčki stručnjak.

“Način na koji napadamo, trebaju nam svi igrači. Da vidimo šta nam odbrana daje i da napadamo pametno. Mislim da smo napadali pametno u napadu. Bitno je za sve igrače da budu spremnu da napadnu gde imaju prednost.” – prokomentarisao je način na koji je njegov tim napadao.

“Igrali smo bolje u drugoj utakmici. Bili smo manje nervozni. U prvoj utakmici pritisak je bio veliki. Svaka utakmica je drugačija i svaka utakmica je teža nego prethodna.” – nastavlja Sferopulos.

“Slična atmosfera. Puno fanatičnih navijača. Svugde, u Grčkoj, u Izraelu, najvažnije je da ništa ne upada na teren. To je neprihvatljivo. Navijači mogu da naprave sjajnu atmosferu i bez toga.” – rekao je o atmosferi na ovoj utakmici.

“Naša odbrana je bila sjajna danas. Partizan daje ekipama i po 90 poena, ali spustili smo ih na 73. Giedraitis je, na primer, postigao samo tri poena, ali je igrao sjajno u odbrani.” – rekao je Grk, pa se osvrnuo na tok meča – “Derbi utakmice nisu završene dok ne istekne 40 minuta, ne smete da se opustite. U drugom poluvremenu im nismo dozvolili ofanzivni skok.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *