Sferopulos: Frediju će trebati vremena

Nakon sigurne pobede protiv ekipe Splita, Crvena zvezda je učvrstila lidersku poziciju. Trener Janis Sferopulos je nakon utakmice izneo svoje prve utiske:

“Čestitao bih igračima jer su pristupili utakmici ozbiljno od samog početka. Veći deo meča smo igrali dobro u odbrani i napadu. Nismo dozvolili protivniku da pomisli da može da pobedi. Pokazali smo da možemo utakmicu da odradimo profesionalno. Sa druge strane, zadovoljan sam pojedinim igračima i njihovim pristupom. Marko Simonović, koji iz meča u meč napreduje i pronalazi formu, kao i Stefan Lazarević koji nije igrao nekoliko utakmica, večeras je igrao odlično.”

O novom igraču Frediju Gilespiju i njegovom debiju:

“Jako bitna prva utakmica za njega. Još uvek se navikava na sistem, saigrače… Nije mu lako jer je do sada imao samo jedan trening sa kontaktima ali je očigledno da nam može biti od velike pomoći kako u napadu, tako i u odbrani.”

Iskoristio je priliku da čestita Božić svima koji slave. Na pitanje koliko je važan pristup u ovakvim utakmicama i da li se one mogu iskoristiti za uigravanje tima.

“Jako je važno imati ovakve utakmice. Ako im pristupite ozbiljno, možete izvući nešto iz njih. Ako ne shvatate ovakve mečeve ozbiljno, mogu naškoditi napretku vašeg tima. Bitno je odmarati igrače, ali i određenim igračima pružiti šansu kako bi ostali u ritmu.”, rekao je Sferopulos.

Na pitanje o Jagu i njegovom evidentnom padu forme:

“On je jako mlad igrač, ima 24 godine. Prvi put igra na ovom nivou i to u klubu koji ima najviše ciljeve. Igrati za Crvenu zvezdu nije lako, pre svega zbog pritiska koji uvek postoji. Na njemu je da uči i napreduje u igri kako bi sticao samopouzdanje. Takođe, on mora da organizuje tim, igra dobru odbranu i to radi vrlo dobro, zadovoljan sam njim. Naravno, imaće dobre i loše utakmice, ali je cilj da svakog meseca bude sve bolji.”

Adam Hanga je ponovo večeras bio korišćen kao plejmejker. Da li će to biti novo rešenje u sastavu Zvezde ili tragaju za novim pojačanjem, grčki strateg je uz osmeh konstatovao da mu je to pitanje već bilo postavljeno.

“Vidite, Adam se dokazao nebrojeno puta da može da organizuje tim kao plejmejker. Naravno, na tržištu smo i tražimo igrače, ali ne po svaku cenu. Ukoliko pronađemo igrača koji će nam pomoći, potpisaćemo ga. Ne želimo da rizikujemo da dovedemo bilo koga, već isključivo igrača koji može pomoći na poziciji plejmekera, to je pozicija za kojom trenutno tragamo.”, rekao je Sferopulos.

O Frediju Gilespiju i da li može igrati na poziciji četvorke: “On je čista petica. Sjajan defanzivac koji igra sa velikom energijom. Predstavlja veliku opasnost u reketu. Trebaće mu vremena da pronađe formu jer u Bajernu gotovo da nije ni igrao.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *