Sferopulos: Bili smo nervozni, nismo bili dobri u napadu

Nije izgledala Crvena zvezda sjajno večeras. Doživela je poraz od jako kvalitetnog rivala, a nakon utakmice trener crveno-belih Janis Sferopulos izneo je svoje utiske:

“Danas nismo počeli utakmicu kako smo želeli. Bili smo nervozni u napadu, u odbrani nismo bili dovoljno čvrsti. Nismo uspeli da poremetimo koncepciju Barselonine igre, probali smo da promenimo momentum utakmice sa promenama petorke. Nažalost, Barselona je bila veoma produktivna u napadu, mi smo imali svoje šanse da se vratimo u utakmicu. Borili smo se, pokušavali da spustimo razliku ali nismo uspevali. Kontrolisali su utakmicu od početka i zasluženo pobedili. Mi moramo da napredujemo, napad je bio veliki problem večeras.”

“Branko Lazić je imao neko blago istegnuće, nisam želeo da ga opterećujem i pogoršavam povredu koju ima. Nisam želeo da rizikujem, iako je želeo da igra. Ne znamo ozbiljnost povrede, videćemo sa doktorima kakav je stepen povrede. Bili smo nervozni jer smo želeli da pobedimo, žurili smo da završimo neke akcije prebrzo, a to se dešava kada želite da pobedite, upadnete u problem.”, rekao je grčki stručnjak.

O energiji, kvalitetu tima koji predvodi:

“Nismo počeli kako treba energetski, ali smo se podigli u drugom poluvremenu. Morate razumeti da smo odigrali četiri utakmice u osam dana, pad energije se mora desiti. To se može videti i kod drugih timova ove sezone, jednostavno je tako. Moramo biti spremni da energetski budemo bolji, naravno.”

Da li je ovo možda i najlošija utakmica od njegovog dolaska?

“Da, ovo je možda jedna od ofanzivno najslabijih partija. Imali smo dosta ofanzivnih skokova, Barselona je fizički jača od nas, zato su nas “razbili” i nismo mogli da im odgovorimo. Imali smo otvorene šuteve, ali nismo ih pogađali.”

“Ne možete se fokusirati na samo jednog igrača. Barselona je kvalitetan tim. Brizuelu nismo puštali, jednostavno je večeras imao šutersko veče kao da je Stef Kari. Evroliga je takmičenje u kome svaki tim ima kvalitetne igrače koju mogu da odluče meč.”, zaključio je Sferopulos konferenciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *