Šerž Ibaka ponovo oblači kraljevski dres?

Kako prenosi uvaženi španski portal Encestando, bivši košarkaš Bajerna iz Minhena mogao bi postati novo pojačanje Madriđana. Real koji je ostao bez Vensana Poarjea, nakon odlaska Francuza u Efes, morao je da nadoknadi taj nedostatak. Naime, reprezentativac Španije poreklom iz Konga bi trebalo da potpiše jednogodišnji ugovor sa drugoplasiranom ekipom u ovoj sezoni Evrolige. Ibaka bi ovim postao drugi centar tima.

DA OSTANETE INFORMISANI O PROMENAMA ROSTERA EVROLIGAŠKIH EKIPA PRATITE NAŠU LIVE TABELU!

Ibaka je rođen u Kongu u porodici od 18 dece. Njegovi roditelji su takođe igrali košarku, otac za Kongo, a majka za DR Kongo. Zahvaćeni ratom, bili su primorani da pobegnu iz države, dok je njegova majka nastradala, a otac po povratku u zemlju bio u zatvoru.

Košarkaški počeci bili su teški, sve dok nije došao u Evropu. Prva stanica bila je Francuska, potom i Španija. Nakon ovoga izašao je i na draft gde su ga Supersoniksi izabrali kao 24. pika, da bi potom prešli u Oklahomu i odlučili da ostave Serža još jednu sezonu u Evropi. Zaigrao je za Manresu sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor sa opcijom da ode u NBA na kraju svake od sezona.

Oklahoma je povukla tu opciju 2009. godine i Ibaka je potpisao 2+2 ugovor sa najnovijom franšizom u NBA ligi. Kada se dogodio čuveni lokaut 2011. godine, Ibaka je napustio Ameriku i došao u redove Reala iz Madrida gde je odigrao šest mečeva u Evroligi. Već naredne sezone je igrao NBA finale protiv Majami Hita gde je mladi tim OKC-a sačinjen od Vestbruka, Durenta i Hardena poražen od strane velike trojke iz Majamija.

Trejdovan je 2016. za Viktora Oladipa, Ersana Iljasovu i prava na Domantasa Sabonisa u Orlando. Potom je tri sezone nastupao za Toronto, potom dve za Kliperse i na kraju jednu za Milvoki Bakse. Na početku prošle sezone odlučio je da se vrati u Evropu i to u tim Bajerna iz Minhena.

Iskusni Ibaka po svemu sudeći biće uparen sa Edijem Tavaresom koji je produžio ugovor na još pet godina. Stameni centri, sa vrhunskim osećajem za blokadu, obojica visoki, Ibaka sposoban šuter, vrlo zanimljiv odabir stručnog štaba. Očigledno je da je blaži remont “Kraljevskog kluba” u toku i nakon potencijalnih dolazaka Rejtana-Mejsa i Feliza, očekuju se dodatna pojačanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics