Raspucani Bonzi Kolson, doneo trijumf Makabiju

Košarkaši Saše Obradovića nisu imali odgovor za sjajnog Bonzija Kolsona, koji je predvodio Makabi u trijumfu protiv neugodnog Monaka.

Od samog starta meča formalni domaćin stavio je do znanja da je hala Aleksandar Nikolić ove sezone postala njihovo uporiste, sa šest vezanih koševa Džoša Niba desila se i prva osetnija razlika 24-18, koja je na kraju perioda iznosila i celih deset poena prednosti. U nastavku viđen je “one man show” u režiji Bonzi Kolsona, koji je u drugoj četvrtini postigao 14 poena, koliko je iznosila i razlika na kraju 49-35 u korist “domaćih”

U drugom delu Monako je pokušavao da smanji prednost pre svih preko Džejmsa i Okoboa, međutim sjajan doprinos za ekipu Odeta Kataša imao je Rafi Menko sa tri postignute trojke, tako je do kraja treće četvrtine razlika ostala dvocifrena. U finalnom periodu meča bitnu pobedu Makabija potvrdio je ko drugo do Bonzi Kolson koji je i ovaj deo zavrsio kao dvocifren sa 11 pogodaka.

Na kraju konačnih 93-83, u redovima domaćih najefikasniji bili su Kolson 27, Braun i Boldvin po 12 te Menko i Sorkin sa po 9 poena. Gostima nije pomogla ni sjajna partija Džejmsa 27, kao ni Dialoa sa 20 pogodaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *