Prelazni rok u ABA ligi: Najnoviji transferi i promene u rosterima timova

Počeo je prelazni rok u ABA ligi, a da bismo vam pomogli da lakše popratite sve na jednom mestu, predstavljamo vam tekst koji će biti ažuriran svakodnevno, preko kojeg ćete moći da pratite koji igrač ili trener je pojačao ili napustio neki klub.

Borac Čačak

Još uvek nema novih promena.

Budućnost

8. jun – Jogi Ferel je produžio ugovor sa ekipom Budućnosti. U regularnom delu ABA lige beležio je 13.1 poen i 4.4 asistencije, da bi u plej-ofu beležio 14.8 poena i tri asistencije.

13. jun – Flečer Megi potpisao je novi ugovor sa Budućnosti do 2026. godine. Beležio je devet poena prošle sezone i u plej-ofu i u regularnom delu sezone u ABA ligi. Isti dan ekipu je pojačao Đorđije Jovanović, koji je prošle sezone nastupao za Ontario Kliperse, gde je beležio 5.6 poena i 2.4 skoka.

17. jun – Mekinli Rajt ostaje u Budućnosti još jednu sezonu. U regulanom delu sezone je beležio 11.1 poen i četiri asistencije, a u plej-ofu je imao proseke od sedam poena i 5.8 asistencija.

21. jun – Rašid Sulajmon pojačao je Budućnost. On je prošle sezone kao član Vulvsa iz Litvanije u Evrokupu beleio 18.3 poena i 4.1 asistenciju.

22. jun – ekipu je napustio Marko Jagodić-Kuridža, koji je prešao u Vojvodinu.

Cedevita Olimpija

3. jun – Zvezdan Mitrović je zvanično postao novi trener Cedevita Olimpije. Došao je nakon sezone provedene u Galatasaraju.

12. jun – Aleksej Nikolić potpisao je dvogodišnji ugovor se Cedevita Olimpijom. Dolazi iz Šalona, u kom je beležio 12.8 poena i 5.5 asistencija.

13. jun – Aleksander Šaškov je napustio Cedevita Olimpiju.

15. jun – Di Džej Stjuart je produžio ugovor sa Cedevita Olimpijom do 2026. godine. On je prošle sezone u ABA ligi beležio 11.2 poena i 2.5 skokova u regularnom delu, a u plej-ofu je beležio 13.5 poena i dva skoka.

18. jun – Brajton Lemar potpisao je jednogodišnji ugovor sa Cedevita Olimpijom. Dolazi iz redova Hapoela iz Jersualima, u kom je beležio 7.4 poena i 1.8 skova u FIBA Ligi šampiona.

21. jun – Martinas Geben potpisao je ugovor sa Cedevita Olimpijom do 2026. godine. Dolazi iz Manrese, u kojoj je beležio 8.3 poena i 4.2 skoka u ACB ligi.

Cibona

Još uvek nema novih promena.

Crvena zvezda

5. jun – Rokas Giedraitis produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2026 godine. On je prethodne sezone beležio 9.5 poena i 2.8 skokova u regularnom delu ABA lige, odnosno 9.4 poena i 3.6 skokova u plej-ofu.

8. jun – Uroš Plavšić je prešao u Crvenu zvezdu iz Mege. Srpski centar je prošle sezone beležio 15.7 poena i 7.8 skokova u regularnom delu ABA lige, a 9.5 poena i 6.5 skokova u plej-ofu.

9. jun – Branko Lazić je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. On je beležio 4.9 poena u regularnom delu sezone ABA lige, dok je u plej-ofu beležio 6.7 poena.

10. jun – Fredi Gilespi i Majk Tobi su napustili Crvenu zvezdu nakon isteka ugovora.

13. jun – Miloš Teodosić produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom na još godinu dana. U ABA ligi je prošle sezone beležio 6.9 poena i 5.1 asistenciju u regularnom delu i 9.4 poena i 4.9 asistencija u plej-ofu ABA lige.

19. jun – Ajzea Kenan je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. On je u regularnom delu Evrolige beležio 12 poena uz 45% šuta za tri, a u plej-ofu su ti brojevi pali na 6.9 poena i 30%.

21. jun – Nikola Kalinić je po treći put obukao dres Crvene zvezde, nakon što je potpisao trogodišnji ugovor. Kalnić je beležio 7.9 poena i 3.7 skokova na 34 odigrane utakmice u regularnom delu Evrolige, a u plej-ofu je beležio 3.6 poena i 4.2 skoka.

26. jun – Majk Daum je postao četvrto pojačanje Zvezde. Prošle sezone u Evroligi je beležio 9.4 poena i 2.2 skoka, uz 41% šuta za tri poena. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa opcijom za pordužetak na još godinu dana.

Dubai

20. jun – Jurica Golemac je zvanično postao trener Dubaija. Prethodni angažman mu je bio u Hapoel Eliatu.

FMP

29. maj – Matic Rebec potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa FMP-om. Prethodne sezone je beležio 11.1 poen i 5.8 asistencija u dresu FMP-a.

31. maj – Jovan Novak je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa FMP-om. U ABA ligi je beležio devet poena i četiri asistencije prošle sezone.

7. jun – Ranko Simović produžio je ugovor sa FMP-om na još godinu dana. On je beležio 3.5 poena i 2.1 skok u ABA ligi.

21. jun – Ognjen Kuzmić produžio je ugovor sa FMP-om do 2025. godine. Kuzmić je prosečno beležio 6.4 poena i 5.3 skokova u ABA ligi.

Igokea

30. maj – Ognjen Radošić je potpisao profesionalni ugovor sa Igokeom. On je na četiri utakmice prošle sezone u ABA ligi beležio 1.5 poena i 0.8 skokova. Vasilije Kuridža je takođe potpisao profesionalni ugovor sa Igokeom.

5. jun – Vojin Ilić je potpisao višegodišnji ugovor sa ekipom Igokee. U Igokeu dolazi iz redova Bosne.

18. jun – Nenad Stefanović predstavljen je kao novi trener Igokee. Prethodno je bio trener FMP-a.

20. jun – Velibor Milovanović potpisao je trogodišnji ugovor sa Igokeom.

21. jun – Sakar Anim postao je novi igrač Igokee. Došao je iz Hapoel Eliata, u kom je beležio 12.2 poena i 3.1 skok.

22. jun – Dragan Milosavljević je produžio ugovor sa Igokeom. Prošle sezone je beležio 9.7 poena i 3.5 skokova u ABA ligi.

Krka

27. maj – Gašper Okorn zvanično više nije trener Krke. Krka je prošlu sezonu završila sa skorom 5-21.

21. jun – Dejan Jakara je zvanično postao novi trener Krke.

26. jun – Miha Cerkvenik i Robert Jurković potpisali su nove ugovore sa Krkom. Cerkvenik je ove sezone beležio 9.2 poena i 4.7 skokova, dok je Jurković 3.6 poena i 1.9 skokova.

Mega

18. jun – Sergej Macura potpisuje jednogodišnji ugovor sa Megom. Dolazi iz B tima Baskonije.

19. jun – Kosta Kondić prešao je iz Igokee u Megu. U Igokei je prošle sezone beležio 6.4 poena i 2.7 asistencije u regularnom delu ABA lige, a u plej-ofu je beležio 16.5 poena i 2.5 asistencije.

25. jun – Dušan Tanasković postao je treće pojačanje Mege. Dolazi iz MZT-a, u kom je beležio 12.4 poena i 5.6 skokova u ABA 2 ligi.

Mornar Bar

23. jun – Lovre Runjić je prešao iz Splita u Mornar. Prošle sezone je beležio 3.8 poena i 2.4 skoka u ABA ligi.

Partizan

21. maj – Frenk Kaminksi je napustio Partizan nakon isteka ugovora.

17. jun – Vanja Marinković se vratio u Partizan. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima. On je u regularnom delu Evrolige prošle sezone beležio 10.9 poena i 2.5 skoka, da bi u plej-ofu brojke porasle na 15.3 poena i 2.7 skokova.

19. jun – Kevin Panter je napustio Partizan i postao je novi igrač Barselone.

20. jun – Ife Lundberg je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom. Lundberg je prošle sezone beležio 9.3 poena i 1.8 asistencija po utakmici u Evroligi. Isti dan u Beograd je stigao i Frenk Nilikina, koji je takođe potpisao dvogodišnji ugovor.

21. jun – Zek Ledej je napustio Partizan.

SC Derbi

18. jun – Dejan Jakara zvanično je napustio SC Derbi. Derbi je sa njim na klupi prošle sezone imao skor 11-15, i ispao je u prvoj rundi plej-ofa od Crvene zvezde.

19. jun – Petar Mijović je promovisan kao novi trener SC Derbija. Prethodne sezone je bio trener Golden Eagle-a, a u ABA ligi je već vodio Budućnost.

Spartak Subotica

20. jun – Spartak je doveo petoricu novih igrača. Kaza Kadžami Kin došao je iz Kemnica (11.1 p; 5.5 a), Matej Rudan (3.5 p; 1.7 s) i Stefan Momirov (9.1 p; 2.9 s) iz Breogana, Rasir Bolton (17.6 p; 3.2 s) iz Antverpa i Danilo Nikolić iz Limoža (12 p; 5.1 s).

22. jun – Devon Denijels potpisao je ugovor sa Spartakom. Došao je iz poljske Spojnije, gde je beležio 19.7 poena i 4.7 skokova u FIBA Evrokupu.

Split

4. jun – Antonio Jordano je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Splita. Prošlu sezonu je proveo u mađarskom Falku, gde je beležio 7.2 poena u FIBA Ligi šampiona.

11. jun – David Škara je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Splita. On je prošlu sezonu proveo u durgoj ligi Francuske, gde je beležio 10.9 poena i 5.2 skoka. Uz njega je i Krešimir Ljubičić potpisao novi jednogodišnji ugovor. On je u ABA ligi beležio 8.2 poena i 3.5 skokova.

13. Jun – Borna Kapusta je prešao iz SC Derbija u Split. Potpisao je dvogodišnji ugovor. On je prošle sezone beležio 6.9 poena i 4.6 asistencija u regularnom delu ABA lige, dok je u plej-ofu beležio 6.5 poena i tri asistencije.

Zadar

10. jun – Mate Kalajžić je prešao iz ekipe Splita u Zadar. On je u Splitu beležio 6.6 poena i 3.5 asistencija.

12. jun – Lovro Mazalin je produžio ugovor sa Zadrom na još godinu dana. Prošle sezone je beležio 10.5 poena i četiri skoka u regularnom delu, odnosno 11.5 poena i 1.5 skok u plej-ofu ABA lige.

15. jun – Jan Rebec je prešao iz Zlatibora u Zadar. On je beležio 16.1 poen i 4.3 asistencije prošle sezone u ABA 2 ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics