Ostin Holins se vraća u Evroligu?!

Kako javlja renomirani litvanski košarkaški portal “BasketNews”, bivši košarkaš Crvene zvezde, Ostin Holins u završnim je pregovorima sa Žalgirisom.

Amerikanac je skoro godinu dana bio van parketa usled teške povrede kolena. Holins je minuel sezone branio boje Makabija iz Tel Aviva, sa kojima je imao važeći ugovor i za ovu. Međutim, shodno zdravstvenoj situaciji i dugom oporavku, Ostin je napustio Izrael i ostao bez angažmana. Pominjala se ponovo Crvena zvezda, u kojoj je pored Zenita realno i beležio najefikasnije partije.

PROČITAJTE NAJNOVIJE TEKSTOVE NA PORTALU:

foto: Euroleague

Ipak, kako stvari stoje, Holins je blizu dogovora sa Žalgirisom kome fali jedna popularna two – way opcija, odnosno igrač profila i ofanzivnih, ali naročito defanzivnih karakteristika. Arnas Butkevičius i Lukas Lekavičius jesu važne domaće opcije, ali su i oni kuburili sa povredama i bili značajan period van sastava.

Holins je prošle sezone, u onom razmaku u kom je igrao, upisao 19 utakmica, sa prosekom od 1.8 poena i 1.3 skoka. Naredne sedmice u Kaunas stiže beogradski Partizan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *