(Ne)moguća misija: Pada li PAO u punoj Paladoci?

Drugi dan 32. kola, a i dalje nismo dobili učesnike plej-ofa a ni plej-ina. Situacija je još uvek vrlo delikatna za oba aktera na večerašnjem meču. Virtus iz Bolonje strepi koje će mesto imati u plej-inu, dok Panatinaikos pokušava da zadrži drugu poziciju i tako izbegne Real Madrid do potencijalnog finala. Mnogo je na talonu u ovom meču, sudbine mnogih ostalih klubova će zavisiti upravo od ishoda utakmice koja će se odigrati u Bolonji. Početak duela je zakazan za 20:30.

Ambis

Jedina je reč kojom se može opisati potonuće koje je ekipa Luke Bankija doživela u Evroligi. U poslednje vreme gube skoro sve mečeve, takođe i u Seriji A, neprepoznatljivo izgleda igra koja ih je nekada krasila. U novoj godini pobedili su Albu i Bajern, ASVEL, potom Partizan i Valensiju. To su njihove jedine pobede od kola broj 18. U duplom kolu su poraženi od Crvene zvezde i Žalgirisa sa po 15 razlike. To su bila dva meča koja bi ovaj tim u prvom delu sezone olako rešio. Toliko je katastrofalno stanje u timu koji je izgubio svu energiju i momentum.

foto: Euroleague

Ataman ponovo blizu trona

Šta reći o timu koji je pred početak ove sezone bio jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja. Jedini protiv otrov treneru Atamanu jeste Jorgos Barcokas i njegov Olimpijakos. TIm koji u poslednje vreme melje sve osim navedenog, ubedljivo izgleda na terenu i opravdava tvrdnje pre početka sezone. Vrhunska unutrašnja linija sa Mitogluom i Lesorom kao i dva maestra na bekovskim pozicijama u vidu Nana i Slukasa. Pitanje je kako će biti kada se bude lomilo zbog broja vrućih glava u timu ali čini se da je kvalitet onaj koji će isplivati.

Čini se poprilično lak meč za ekipu iz Atine, ali ipak ranjeni Vu(k) je uvek najjači. Moraće veterani Virtusa da skupe poslednje atome snage pred kraj regularnog dela sezone da i malo ublaže svoj pad. Da li će u tome uspeti? Sa dna se može samo gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *