NBA Plej-of polufinala: Flouter predikcije

Sada kada znamo sve parove polufinala, naša redakcija se ponovo okupila za okruglim stolom da da svoj sud o tome ko ide u finale konferencija. Boston dočekuje Klivlend 1 čas iza ponoći dok će dva i po sata kasnije Oklahoma ugostiti ekipu Dalasa.

Dve serije su već počele a kako je Flouter redakcija njih predvidela možete videti OVDE.

#1 Boston Seltiksi vs #4 Klivlend Kavalirsi

Đera: “Boston u pet. Klivlend je, iako je prošao Orlando u prvoj rundi, pokazao čitav niz slabosti u napadu i preveliko oslanjanje na dvojac Donovan Miclčel-Darius Garland. Čak i Garland u većini mečeva nije bio na svom nivou, pa se napad Klivlenda sveo samo na Mičela, pogotovo posle povrede Džereta Alena. To nije dovoljno da se ugrozi Boston, koji ima odlične defanzivce na perimetru, poput Derika Vajta, Džrua Holideja ili Džejlena Brauna, pa će Kavsi morati da nađu i druge puteve do koša, a nisam siguran da ih imaju.

Vule: “Boston u četiri. Očekujem metlu Bostona i bez Porzingisa. Po meni jedini način da Klivlend dođe do bar jedne pobede jeste neverovatna partija Mičela na domaćem terenu. Klivlend je nekako prošao Orlando, dok Boston čeka odmorniji i svežiji ovu seriju.

Dimi: “Boston u pet. Klivlend se namučio sa Orlandom u seriji u kojoj niko nije zabeležio pobedu u gostima. Boston je ubedljivo najkvalitetnija ekipa na istoku i mogu da ispuste neku pobedu Kevsima samo ako dođe do opuštanja.

Urke: “Boston u šest. Igra Boston sjajno ali verujem da će Donovan Mičel dobiti adekvatnu pomoć u ovoj seriji i da bi Klivlend mogao da na svom parketu ostvari pobede. Brejk u gostima je nešto teži da se desi, ali Boston ume da neprijatno iznenadi s vremena na vreme. U Bostonu očekujem da Derik Vajt nastavi u istom ritmu od serije sa Majamijem jer samo tako Seltiksi mogu lako da prođu bilo kog rivala.

#1 Oklahoma Siti Tander vs #5 Dalas Maveriksi

Đera: “Dalas u šest. Vrlo zanimljiva serija nas čeka. Dajem blagu prednost Dalasu jer mislim da su jači nego što se misli. Kajri Irving i Luka Dončić kada su raspoloženi predstavljaju neodbranjivu silu što se faze napada tiče, a i odbrana Dalasa nakon angažovanja Geforda i Vošingtona je dosta bolja, što se videlo i u seriji protiv Klipersa. Oklahoma jeste uverljivo pobedila Nju Orleans, ali sumnja ostaje što se tiče njihovog plej-of iskustva, i nenaviknutosti na čvrstinu istog. Dalas je dosta problema zadavao Klipersima na ofanzivnom skoku, dok je Tander muku mučio i sa Valančiunasom u prošloj seriji pod tablom, tako da je to još jedan razlog zašto biram Dalas.

Vule: Dalas u šest. Oklahoma je ometlala Pelikanse, a prvi pravi izazov ih očekuje protiv Dalasa. U utakmicama regularnog dela sezone, delovalo mi je da Oklahoma nema oružja kojim bi mogla da napadne Dalas. Pritom ekipa Oklahome je veoma mlada, dok ih na drugoj strani čekaju Irving i Dončić, koji su pakleni napadački.

Dimi: “Dalas u šest. Oklahoma se prošetala kroz prvu rundu ali mislim da im fali iskustva da bi dobili ekipu sa dva prekaljena plejmejkera kao što su Dončić i Irving.

Urke: “Oklahoma u šest. Jako neugodna serija za predvideti. Oklahoma je pometlala Pelikanse i dokazala da se ne šali, ali Dalas ima Kajrija Irvinga iz doba kada je žario i palio u dresu Klivlenda. Očigledno je da bez njegove podrške Dončić sam protiv Tandera nema šanse, ali i dalje dajem prednost mladoj i poletnoj ekipi OKC-a koju predvodi MVP kandidat Šej Gildžes-Aleksander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *