Mumbru: “Srećan sam zbog ekipe”

Nakon teško izvojevane pobede, košarkaši Valensije ostvarili su svoju šestu evroligašku pobedu, prekinuvši niz od pet uzastopnih poraza. Trener domaćeg tima Aleks Mumbru bio je zadovoljan pobedom:

“Dobra utakmica, pre svega prvo poluvreme. Dobro smo igrali u odbrani, napadu, gradili igru, ali smo potom pali u nastavku, Zvezda je igrala sjajno, igrali su gosti fizički dosta jače. Mnogo smo često gubili loptu, promašivali otvorene šuteve. U poslednjoj četvrtini smo odigrali bolje i na kraju smo ostvarili pobedu. Ušli smo u dramu, oni su pogodili tu trojku. U poslednjim sekundama, nakon što smo obećali sebi, dali smo sve od sebe. I dobro, moram da budem srećan zbog ekipe, veoma važna pobeda za nas, srećan sam zbog Fontete, dali su nam dosta podrške. Moramo da se skupimo i da nastavimo ovako, ponovo imamo meč za 48 sati. Svi igrači skoro su sada na raspolaganju, što je jako važno, prvi put posle dužeg vremena.”

Na pitanje šta je dovelo do pada u drugom poluvremenu, dodao je: ” Mislim da je gostujuća ekipa bila dosta fizički snažnija u tim momentima. To je velika ekipa, znate kakve rezultate postižu, nikada nije lako igrati sa njima. Videli ste da nam se to desilo i na prethodnom meču sa Baskonijom u Evroligi.”

U petak Valensija gostuje ekipi Asvela i pokušaće da ostvari novu pobedu u Evroligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *