Možda i poslednja evroligaška utakmica u Berlinu, Partizan traži pobedu i gleda ostale rezultate

Partizan je svoj povratak na najveću scenu započeo baš u Berlinu, a gotovo pune dve evroligaške sezone razdvajaju ova dva gostovanja.

Alba je zakucana za dno tabele. Oni sa skorom od 5-27, odavno nemaju šanse ili ambicije da makar takmičenje ne završe kao poslednji. Njihova sezona izgleda još mračnije kada uzmemo u obzir da će ovo, sasvim moguće, biti poslednja evroligaška utakmica u Berlinu, budući da njihovo mesto u narednoj sezoni elitnog takmičenja nije zagarantovano.

Partizan u Berlin ne dolazi u sjajnom raspoloženju. Crno-beli jesu za vikend ostvarili pobedu na jako teškom gostovanju u Morači, ali poraz u prethodnom kolu Evrolige od Olimpijakosa još uvek peče. U toj čvrstoj utakmici, bez mnogo poena, Partizan je na svom terenu prosuo +13 pred zadnju četvrtinu. Svojim greškama, dali su gostima veštačko disanje u porazu koji je emblematičan za celu sezonu Partizana.

Za šampiona Jadrana računica je jasnadve pobede u dve utakmice do kraja su imperativ. Samo uz obe pobede, crno-beli moći će da okrenu glavu prema utakmicama u Istanbulu i Madridu, gde će se nadati porazima Efesa i Baskonije. Efesovih 1-1 ili 0-2 Baskonije, uz 2-0 Partizana znače siguran plasman u najboljih 10.

“Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranziciji.” – kazao je trener Partizana, Željko Obradović.

U poslednjem susretu ova dva tima Alba je pružila dobar otpor svom domaćinu, ali je Partizan na kraju uspeo da upiše pobedu rezultatom 89:74 uz 20 poena Avramovića i 16 Anđušića.

“Petorka koja je počela, završila je utakmicu. Nije bilo pomoći igrača sa klupe. Po ko zna koji put smo sami sebe pobedili.” – izjava je Obradovića posle pomenute utakmice protiv Olimpijakosa. I ona je sama dovoljna kao najava predstojeća dva duela za Partizan, ništa više nije neophodno dodati.

Utakmica počinje u 20:30, a pravdu će deliti Emilio Perez, Janis Fufis kao i Kristaps Konstantinovs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics