Kraljevi sigurni na domaćem terenu

Košarkaši Reala u efikasnom meču izvojevali su bitnu pobedu u duelu sa Makabijem, i na taj način dodatno učvrstili prvo mesto na tabeli Evrolige.

Foto:Real Madrid

Ljubitelji košarke u Madridu kao i širom sveta mogli su da uživaju u meču sa pregršt poena, u toku većeg dela meča Real je kontrolisao situaciju na terenu, nakon dvocifrene prednosti posle prve četvrtine (29:18) gosti su uspeli da se konsoliduju pa je rezultat na poluvremenu glasio (52:45).

U nastavku videli smo izjednačenu igru, domaći tim je u jednom momentu stekao deset koševa prednosti ali kada se činilo da bi to moglo prelomiti meč u celosti Makabi je imao odgovore u vidu Vejda Boldvina i Džejmsa Veba III koji je ovaj deo igre završio sa devet poena, na kraju perioda egal (28:28).

Finalni deo meča gosti su rešili u svoju korist (26:28), što nije bilo dovoljno za totalni preokret. Sjajan u ključnim momentima bio je Džanan Musa sa ukupno 7 poena u poslednjoj četvrtini. Na kraju konačnih Real Madrid 106, Makabi 101.

Kada je lista strelaca u pitanju kod domaćih istakli su se Musa 19, Hezonja 16, Poirer 16, Kampaco 12 i Rodrigez 11 poena. Dok su kod gostiju najefikasniji bili Boldvin 28, Kolson 25, Veb 18 i Sorkin sa 10 pogodaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *