Kouč, šta se čeka? Tu sam!

“Ne znam šta da kažem, kada sam čuo ostao sam šokiran”, rekao je Pešić i dodao:

“Iskreno, nikada ne bih pomislio za njega da bi ovako nešto moglo da mu se dogodi. On je bio tako jak čovek, u svakom smislu”.

Dejan Milojević je u Istanbulu 2001. godine, na Evrobasketu osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom, a tadašnji selektor bio je upravo Kari Pešič.

“Način na koji je igrao košarku govorio je najbolje o njemu. Njegova najveća vrlina bila je to da nije postojao izgubljeni duel ili lopta, bio je strašan borac. Zato mi je neverovatno, nemoguće da jedan takav borac ode. Svi smo u šoku”, kaže selektor i dodaje:

“Da, bio je kod mene u reprezentaciji 2001. godine, kada smo uzeli zlato u Istanbulu. Ono po čemu ću ga pamtiti je velika borba od koje nikada nije odustajao”.

Prisetio se Kari trenutka sa Evrobasketa koji će večno pamtiti:

“Sećam se, kada bismo imali problema na skoku i okrenem se ka klupi i pitam da li neko može da uhvati neku loptu, a on se odmah javlja: ‘Kouč, šta se čeka, tu sam’. To je bio Dejan Milojević”.

Milojević je imao veoma, kako igračku, tako i uspešnu trenersku karijeru. Cenjen je bio svuda u svetu, ostavio je trag gde god je bio.

“Sve što je postigao u životu, postigao je velikim radom. Jedan je od najzaslužnijih za projekat Mege i njegov uspeh, to mora da se istakne. Veliki broj igrača je kod njega stasao, to dovoljno govori o njemu i njegovom trenerskom radu. Izrazio bih najdublje saučešće porodici i prijateljima”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *