Boban Marjanović: Poslednje zbogom superheroju

“Moj prijatelju, uvek se smej, uvek razmišljaj pozitivno i uvek imaj osmeh na licu”. Poslednje su reči koje je Dejan Milojević uputio Bobanu Marjanoviću.

Za Mozzart Sport, srpski centar kaže da ne može da poveruje da njegovog prijatelja više nema. “Tužan sam, jako tužan. Znam da nas sada gleda sa neba. Sada je kao anđeo, superheroj. Imao je neverovatnu energiju i neverovatan osmeh”.

Nadao se Marjanović da će se Milojević oporaviti, a onda ga pozvati da se zajedno smeju:

“Stvarno sam razmišljao kako je to samo jedan problem u životu, ali da bi se sa svakim problemom izborio. Razmišljao sam kako će da se probudi sledećeg dana i kako će sve biti u redu, pozvaću ga i reći mu: ‘Šta, bre, to radiš?! Zašto si pao bez razloga. Ti si najjači čovek kojeg poznajem u životu’. Ali, ovo je realnost… Jako sam tužan. Uvek je za sve imao osmeh, savet, pozitivne misli. Mogao si da ga zoveš usred dana ili noći i uvek je imao vremena da sa mnom priča”.

U nastavku razgovora, Bobi ističe da je upravo od Milojevića naučio da se nikada ne predaje:

“Da mi on nije bio trener, ne bih završio u NBA ligi. To je suština. On mi je rekao da dođem ovde, da gradim samopouzdanje, igru, da improvizujem i nikada ne odustanem. On je takođe jurio svoj san kao igrač. Bio je niski centar, ali jako snažan igrač. Pričali su mu da neće uspeti. Nije došao u NBA kao igrač, ali jeste kao trener i osvojio prsten. Nikada nije odustajao, nikada. To je i mene naučio, da se nikada ne predajem, o tome je govorio mnogim igračima”.

“Jako mi je žao zbog Dejanove porodice. Imao je divnu, sjajnu, prelepu porodicu. Ćerku i sina, suprugu, brata, roditelje… Sve ljude koji su mu bili prijatelji. Meni je bio kao brat. Ovo je jako tužan dan i znam da će mi nedostajati. Ali, ovo je život. Bio je tako mlad”.

Na društvenoj mreži Instagram, Bobi se emotivnim rečima oprostio od čoveka koji je imao ogroman uticaj na njegov život i karijeru:

“Dejane, reči ne mogu da opišu koliko sam šokiran i tužan što viši nisi među nama. Inspirisao si me da uvek budem najbolja verzija sebe i tvoj uticaj je promenio moj život. Hvala ti što si mi pomogao da ostvarim svoje snove. Blagosloven sam što sam igrao za jednog od najboljih trenera. Moliću se za tvoju porodicu i tvoje prijatelje tokom ovih teških trenutaka. Jako ćeš nam nedostajati. Bog je danas dobio anđela. Zauvek u našim srcima”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *