Ispuštena velika prednost i poraz crno – belih

Ekipa Partizana sinoć je gostovala u Ulker Areni, ekipi Fenerbahčea i posle prednosti od 17 poena, na kraju je ubedljivo poražena.

Kevin Panter – Na izuzetnom nivou je Partizanov kapiten otvorio meč i već u drugoj deonici imao 15 postignutih poena. Bez ijedne šutnute trojke (jednom fauliran na šutu), razbijao je odbranu Fenera i nosio ekipu Partizana. Ipak u drugom poluvremenu je totalno pokvario utisak. Mnogo grešaka, promašaja, bezopasan u napadu (samo 3 poena), pogotovo van linije 6.75. Konačni utisak je da je Panter odigrao samo jedno poluvreme.
FloutRate 6/10

Džejms Naneli – Partizanov “deda”, kada se statistički pogleda ima iza sebe još jednu vrlo dobru partiju, ali da li je to tako? Solidni procenti, lep broj poena (14), ali se čini da previše beži od šuteva. Jedan od najboljih šutera u istoriji ovog takmičenja konstantno preskače svoje šuteve kada su potrebni, popravlja sebi poziciju i ulazi unutra ili jednostavno fintira i prosleđuje dalje. Imao je solidnu utakmicu, ništa više od toga.
FloutRate 6/10

Bruno Kaboklo – Jedna od retkih svetlih tačaka ekipe Partizana. Dok je on bio na terenu, centri Fenera su bili nemoćni, a Kaboklo je zatvorio sve, pa i bekove. Na krilima njegovog napada i šuta, kao i odbrane krunisane ukradenim loptama, Partizan je otišao na +17. Njegovim brzim ulaskom u faulove i izlaskom iz igre, Partizan je izgubio ritam, nestalo je gasa i Fener je do poluvremena istopio prednost. Kada se vratio na parket, već je praktično bilo kasno, jer je Fener uspostavio svoj ritam i posle toga dotukao Partizan.
FloutRate 7/10

Džalin Smit – Partizanov novajlija tek pokazuje šta može. Jedno od jačih oružja Partizana u prvom delu igre, što u napadu, što u odbrani, bio je na visini zadatka. Kada su trebali poeni, uspeo je nešto da izvuče u trećoj deonici i to je bilo sve. Kako je meč odmicao, procenti su, shodno Partizanovoj igri padali, pa je i njegova partija pala u senku toga.
FloutRate 5/10

Frenk Kaminski – Deluje da još nije “kliknuo” sa ekipom, čak ni napadački učinak sada nije na nivou, a o odbrani da ne pričamo…
FloutRate 4/10

Uroš Trifunović – Samouveren se vratio iz povrede i pokazuje da mnogo znači ovoj ekipi. Fenomenalno je igrao odbranu u prvom poluvremenu, pogotovo na Hejs-Dejvisu, a sve je to krunisao trojkom i zatim prodorom protiv upravo Hejs Dejvisa. Dobra partija za samopouzdanje i nastavak sezone.
FloutRate 5/10

PiDžej Doužer – Pad u formi Partizanovog organizatora igre je očigledan, a protiv Fenera je samo potvrđen.
FloutRate 2/10

Zek Ledej – Vratio se konačno Partizanov motor iz povrede, ali danas je bio daleko ispod svog nivoa. U napadu beskoristan, čak šta više doneo je više štete nego dobrog, pa čak nije ni neka “pozitivna nula”. U odbrani je uspeo malo da pomogne, uhvatio je pristojan broj skokova, ali ovo nije Ledej na kog se naviklo.
FloutRate 2/10

Danilo Anđušić – Van trojke iz ćoška koju je pogodio, praktično nevidljiv. Nije se videlo njegovo prisustvo na terenu, ni u napadu, ni u odbrani. Mlaka partija zamenika kapitena.
FloutRate 2/10

Tristan Vukčević – Premalo na parketu, nema ocene.

Željko Obradović – Činilo se da je Partizan perfektno spremio meč, ali ipak nisu bili dovoljno spremni. Partizan je u naletu napravio razliku, dominirao i usledio je pad. Nisu bili spremni crno-beli na šut Fenera, u nastavku igre su izašli mlako, nespremni na kontakt igru, totalno nemoćno su izgledali u odbrani, a u napadu – bezidejno. Utakmica kao što je i odigrana, tako se čini i spremljena – do pola.
FloutRate 6/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *