Gluškov: Vezenkov će se kajati ako to odluči

Prvi bugarski košarkaš u NBA ligi, a sada predsednik košarkaškog saveza Bugarske, Georgi Gluškov, posavetovao je svog sunarodnika o narednim koracima u nastavku karijere.

Nekada igrač Finiksa, a sada funkcioner, Gluškov je imao karijeru u domovini i Italiji, kao i jednu sezonu u dresu Finiksa.

“Mislim da sam jedini koji to može da razume. Stavili su ga u nezgodnu poziciju, ali da bi se borio za svoje mesto, morao je da dobije i pravu šansu. Trener mu je morao dati 20 utakmica da ostane u igri više od 20 minuta. Siguran sam da bi, da je dobio takvu šansu, uradio stvari koje bi nas učinile veoma srećnim”, rekao je Gluškov, pa dodao:

,,Umesto toga, desilo se da je dobio tako malo minuta da nije mogao da pokaže šta može da uradi i bio je nezadovoljan svojim prisustvom u NBA ligi. Ne znam da li je njegova odluka konačna, ali lično bih mu, sa ove vremenske distance, preporučio nešto drugo. NBA je druga planeta, a mladi ljudi u Bugarskoj je mnogo gledaju i zanosni su njome.”

Na kraju, poručio je kako će se Saša Vezenkov verovatno kajati ukoliko ne ostane u NBA ligi:

,,Mislim da će, ako se stvarno vrati u Grčku, zažaliti kad prođu godine jer neće iskoristiti priliku u potpunosti. Kao i on, i ja sam imao ugovor na dve godine i trebalo je da ga ispunim, ali tada nije bilo nikoga ko bi me savetovao.”

Podsetimo, Vezenkov je prošlog leta kao MVP Evrolige potpisao ugovor sa Sakramentom na tri sezone, ali se u svojoj debitantskoj godini nije naigrao u Americi. Nedavno je postao član Toronta, a priče o povratku na mesto uspeha su se uzburkale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics