Gaudlok: Pristup Željka Obradovića je nešto drugačije

Tridesetpetogodišnji američki košarkaš dotakao se u svom intervjuu za BasketNews vremena koje je proveo kao igrač Fenerbahčea pod vođstvom Željka Obradovića.

Od svih sezona u karijeri, najbolje će pamtiti baš sezonu 2014-15 koju je proveo u Istanbulu. Za Fenerbahče je beležio 17 poena u proseku na 29 evroligaških utakmica. “Sa košarkaškog gledišta, tada sam verovatno bio na svom vrhuncu. Bilo mi je veoma zabavno da igram tamo, i mislio sam da sam bio na baš visokom nivou.” – priseća se Gaudlok.

I pored dobrih partija klub je samo 10 dana po završetku sezone iskoristio klauzulu u njegovom ugovoru, pa su mu isplatili 200 hiljada dolara i razrešili ga svih dužnosti u klubu. Jedan od mogućih razloga za to je, prema njemu, bes navijača koji je izazvao njegov izlazak u noćni klub u Izmiru nakon poraza njihovog tima u plej-ofu.

“Možda je Obradoviću ovo dalo izgovor za to, ili tako nešto. Ipak mislim da je već imao planove za budućnost sa igračima kao što je Bogdanović. Nisam bio deo tih planova i on je napravio odluku za koju je mislio da je najbolja za njega i za tim. Ne osećam ljutnju prema njemu.” – rekao je Gaudlok.

Ipak govorio je pohvalno o svom bivšem treneru – “U životu generalno, Obradovićev pristup napornog rada svakog dana bio je nešto drugačije. Stvarno je dolazio na posao i stavljao sopstvenu gu***u na liniju. Kada bi video da ne radi dobar posao govorio bi nešto kao ‘Možda ne treba da dobijem novac ovog meseca’”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics