Filip Petrušev ponovo oblači crveno – bele boje?!

Srpski reprezentativac i košarkaš Sakramento Kingsa, mogao bi ubrzo da promeni sredinu i sunčanu Kaliforniju zameni sa najvećom grčkom lukom, Pirejom.

Petrušev se ovog leta, nakon sezone u Beogradu, braneći dres Crvene zvezde, otisnuo na Atlantik i pridružio se timu Filadelfije. Ekipa iz Pensilvanije je pomenutog igrača draftovali 2021. godine, ali se izuzev letnje lige nije nalazio u sastavu franšize. Igrajući dobro i za selekciju Srbije na Mundobasketu, zavredio je pažnju NBA skauta 76ersa i ponovo dobio poziv te prihvatio isti.

Ipak, za Filadelfiju je upisao tek tri meča u takozvanoj Predsezoni, uz statistiku od 13 provedenih minuta, pet poena i 3.3 skoka po meču. Elem, bio je to, već u startu, signal da se Filip neće dugo zadržati na Istoku.

Potom je usledio trejd u Klipersima gde se zadržao nešto manje od 24 časa. Ostao je u toplim krajevima i potpisao ugovor sa Sakramentom. Interesantno, Kingsi su Petruševa doveli menjajući/prodavajući prava za njegovog saigrača iz Zvezde, Luke Mitrovića.

PROČITAJTE NAJNOVIJE TEKSTOVE NA PORTALU:

Preporod se nije dogodio ni u popularnoj srpskoj ekipi, zahvaljujući velikim partijama Divca, Stojkovića, Bogdanovića i Bjelice. Međutim, njihovim putem, skoro izvesno, neće otići Petrušev. Prema Džejmsu Hemu, dobro obaveštenog izvora bliskog Sakramentu, Kingsi će se odreći ugovora i oslobiti prostor u rotaciji.

Zainteresovanih timova ima, a prvi stoji u redu Olimpijakos. Grčki predstavnik kuburi sa pozicijom krilnog centra od odlaska Vezenkova u navedeni Sakramento. Petrušev se afirmisao i pokazao u Zvezdi da je spreman za Evroligu, a svakako da mu ni adaptacija na Pirej neće predstavljati naročiti problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *