EuroLeague Fantasy – Neograničeni transferi

Punih stomaka nakon praznika, došao je red i na fantazi. Dilema je mnogo i čekaju nas vrlo teške odluke u ponovnom sastavljanju celog rostera.

Bekovi

Majk Džejms – 18.1 kredita. Džejms je u prošlom okršaju sa Baskonijom imao više od 30 fantazi poena. Džejms je jedna od “must have” opcija u svakom timu i pored svoje visoke cene. Ove sezone mu samo Larkin beži po ukupnom broju donetih bodova.

Foto: Euroleague

Kris Džouns – 12.5 kredita. Valensija dočekuje Žalgiris koji će tražiti prvu pobedu sa novim trenerom na klupi. Treba uzeti u obzir i formu i dobre partije Džounsa kod kuće. U poslednjih nekoliko utakmica, Valensija igra na njegovim krilima. Po ceni i diferencijalu koji nosi, smatram da je Džouns odlična opcija.

Marko Gudurić – 9.6 kredita. Jedna rizična opcija, doneta na osećaj. Gudurić u poslednjih nekoliko utakmica nije prebacio dvocifreni broj bodova, ali u utakmicama protiv Partizana, Gudurić je često umeo da odigra iznad svojih mogućnosti. Shodno tome, ko voli da rizikuje ima zanimljivu opciju.

Dijego Flakadori – 5.7 kredita. Flakadorija sam ulovio još na početnoj ceni od 4 kredita i oduševljen sam njim kao izborom. Zbog situacije kakva je u Armaniju, Flakadori je dobio prostor i minute koje vrlo dobro koristi.

Krila

Tornike Šengelija – 16.2 kredita. Ponovo idemo sa jednom skupom i “must have” opcijom. I vrapci na grani znaju šta Šengelija donosi u fantaziju, tako da prelazimo na sledeću opciju.

Najdžel Hejz-Dejvis – 14.6 kredita. Prvi igrač koji je spomenut kao fantazi predlog u našem prvom spejsu na X-u. Naš sagovornik je detaljno objasnio na koji način Najdžel dolazi do svojih poena… U poslednjih nekoliko kola je čest gost u našim predlozima i svaki put je ispoštovao, tako da Najdžel i ovo kolo kolo dobija zasluženu šansu.

Tadas Sedekerskis – 12.9 kredita. Ukoliko niste imali mogućnosti da dovedete Tadasa, sada je prava prilika. Tadas je počeo sa cenom od 7.7 kredita, a svako ko je pomno pratio Mundobasket, Tadasa je imao od prvog kola. Iako je Monako naredni protivnik, Braun je u prošlom okršaju zaključao Monekea, koji je svakako kompletniji napadač od Tadasa.

foto: Euroleague/Cazoo Baskonia

Alfa Dijalo – 12.4 kredita. Povoljna cena, odličan diferencijal. Vrlo konstantan igrač i igrač ispod radara. Ukoliko ste nekad hteli da ga dovedete, a niste imali dovoljno transfera, sada je prava prilika.

Centri

Džoš Nibo – 13.3 kredita. Nibo je vezao dve slabije partije, a u ovom kolu bi trebalo da ima nešto lakši mečap protiv centara Virtusa. Utakmica se igra u sredu, tako da je to dodatni plus.

Johanes Timan – 12.8 kredita. Timan je u prošlom meču protiv Armanija imao preko 30 bodova. Nemački reprezentativac je definitivno najsvetlija tačka Albe i pouzdana fantazi opcija.

Danijel Oturu – 12.4 kredita. Lesor je rovit u ovom kolu, tako da je to dodatni plus za ovaj izbor. Oturu igra iznad svih očekivanja, a sa ovom cenom i trenutnom formom, definitivno zaslužuje da se nađe po prvi put među našim preporukama.

Žofre Loverenj – 10.9 kredita. Lovernj će vrlo motivisano ući u ovaj meč. Posle dve slabije partije, smatram da će u ovom meču Lovernj da se vrati u prepoznatljiv ritam.

Foto: Euroleague

Treneri

Janis Sferopulos – 6.3 kredita. Zvezda gostuje Asvelu. I pored zdravstvenog stanja kakvo jeste, Zvezda je ovde veliki favorit.

Aleks Mumbru – 6.1 kredita. Valensija dočekuje Žalgiris, koji je u prošlom kolu izgubio od Albe. Pred domaćim navijačima i posle nesrećnog poraza od Panatinaikosa, pobeda je imperativ.

Kod za FLOUTER ligu: 79782D20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *