Efes sa novim trenerom i Milano hvataju poslednji voz

Efes predvođen doskorašnjim pomoćnikom Tomislavom Mijatovićem dočekuje Milano u utakmici dva tima koja se muče da pronađu dobru formu.

Efes je posle teškog poraza u Zelenoj šumi uručio otkaz treneru Erdemu Džanu. Klub iz Istanbula jeste ostvario ohrabrujuću, ubedljivu pobedu protiv Barselone ali je posle toga vezao tri poraza u svim takmičenjima pa sada sa skorom 9-15 zauzima nezavidnu 16. poziciju na tabeli.

Sa druge strane Milano neotpustljivog Etorea Mesine ponovo nema najbolju sezonu. Posle ubedljivog poraza u OAKA areni, Manekeni se nalaze na 13. mestu, sa malo boljim skorom 10-14. Uprkos tome, razlog za optimizam traže u povratku Nikole Mirotića koji je baš tada odigrao svoju prvu evroligašku utakmicu posle 2 meseca pauze.

“Oba tima su pretrpela razočaravajuće poraze u prethodnom kolu, pa zato očekujem utakmicu punu nervoze. Tim koji bolje iskontroliše svoje nerve i odigra disciplinovaniju utakmicu će imati bolje šanse da pobedi.” – rekao je iskusni stručnjak na klupi Milana.

Prethodni susret ova dva tima odigrao se u Milanu, a tu je domaćin u poslednjoj četvrtini uspeo da prelomi utakmicu u svoju korist i na kraju upiše pobedu sa velikom razlikom.

foto: Euroleague

Milano ima četvrti najgori ofanzivni rejting lige, ali se nadaju da će se to povratkom Mirotića koji je prosečno beležio 17.1 poen na 12 svojih mečeva, promeniti na bolje. Nasuprot njima Efes je ekipa sa ubedljivo najgorim defanzivnim rejtingom. Povrh svega toga, promena na klupi Efesa čini ovaj susret još nepredvidljivijim.

Meč u dvorani Sinan Erdem počinje u 18.30, a pravdu će deliti Španci Mihel Anhel Perez i Alberto Baena kao i Slovenac Luka Kardum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics