Efes na pragu pojačanja!

Veliki broj povreda naterao je upravu Anadolu Efesa da izađe na tržište. Prema navodima BasketNews-a, knjiga je spala na dva imena, ali ipak jedno prednjači.

Kako navodi Sportando, Efes je zainteresovan da dovede košarkaša italijanske Tortone, Majka Dauma. Američki dvadesetosmogodišnji košarkaš i bivši član univerziteta Južna Dakota, koji se u svom prvom angažmanu van SAD-a pokazao dobro i preporučio upravi Tortone. Za dve sezone u španskom Obradoriu beležio je 9 poena i 4 skoka pre nego što je pre tri godine došao u Italiju i postao član Tortone. U prethodne dve sezone beležio je oko 11 poena i 5 skokova po meču. Start ove sezone doneo je ubedljivo najbolje Majkove brojke gde na 27 minuta na terenu prosečno beleži 14 poena i 7 skokova. Prikazuje odlične igre u italijanskom šampionatu a te igre očigledno nisu prošle nezapaženo.

S druge strane, BasketNews iz svojih izvora navodi da je još jedno ime u igri. Igrač litvanskog Ritasa, Džastin Gorham. Gorham je takođe američki košarkaš, nešto mlađi od Dauma, koji je u evropskoj košarci debitovao u Nemačkoj nastupajući za Bon. Nakon Bona prelazi u izraelsku Gilbou gde za 30 minuta na parketu beleži odlične brojke postižući 13.1 poen i 9.6 skokova po meču. U toku prethodne sezone nakon takvih brojki prelazi u Ritas i beleži 10.2 poena i 5.7 skokova po meču. Ove sezone beleži slične brojke nastupajući za Ritas i dalje.

Ipak, u međuvremenu su se pojavile informacije kako je Efes platio otkupnu klauzulu Tortoni za Dauma i da uskoro treba očekivati zvaničnu objavu turskog kluba. Podsetimo, Efes je nakon meča sa Partizanom ostao bez Dereka Vilisa i Ante Žižića, a odranije je povređen Elajdža Brajant, dok se Tibor Plajs tek vraća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *