Džejms MVP, Ataman najbolji trener, Ivanović i Obradović u vrhu

Litvanski Basket Njuz sproveo je svoju godišnju anketu u kojoj je 35 igrača, učesnika Evrolige, dalo svoje mišljenje o tome ko su, između ostalog, najbolji igrači, treneri, debitanti…

Majk Džejms, koji je odneo čak 76% glasova, izabran je za najkorisnijeg igrača. Osim njega glasove su dobili i Kampaco, Boldvin, Šengelija, Hejs-Dejvis i Musa.

Idealni tim čine Fakundo Kampaco, Majk Džejms, Vejd Boldvin, Najdžel Hejs-Dejvis kao i Matijas Lesor. Glasove za drugi tim takmičenja pokupili su Šejn Larkin, Markus Hauvard, Alek Piters, Čima Moneke i Jan Veseli.

Glasovi igrača za trenera godine bili su ravnomernije raspoređeni. Najveći broj glasova, 28%, otišao je Erginu Atamanu. Šarunas Jasikevičius, koji je seo na klupu Fenerbahčea u sred sezone, dobio je 24% dok je za Čusa Matea glasalo 12%. Oded Kataš, Duško Ivanović, Luka Banki, i Željko Obradović su takođe bili među trenerima koji su dobili glasove.

Nagrada za “rukija” godine, odnosno najboljeg debitanta u najkvalitetnijem evropskom takmičenju otišla je Kodiju Miler-Mekintajeru, koji je osvojio 36% glasova, dok je Kendriku Nanu otišlo 28%.

Dva igrača Baskonije bili su i među najboljim igračima koji su se ove sezone “probili”, tačnije onim koji su najviše unapredili svoju igru u odnosnu na prethodnu sezonu u Evroligi. U toj kategoriji Čima Moneke dobio je 36% glasova, dok je njegov saigrač, Tadas Sedekerskis, odneo 12%.

Izbor za defanzivnog igrača godine nije imao toliko ubedljivog pobednika. Tomas Vokap je odneo 24% glasova, dok Džerijan Grant i Džon Braun osvojili po 20%.

Zvezda u usponu, i ove sezone je Gabriele Proćida, koji sa 41% glasova nastavlja svoj uspon, dok njega prati Tarik Biberović sa 25%.

Stavros Dinos, generalni menadžer Panatinaikosa, osvojio je sa 44% glasova nagradu za najboljeg generalnog menadžera godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics