Doužer: Dočekan sam raširenih ruku, osećam se kao deo porodice

KK Partizan organizovao je novogodišnji koktel. Predsednik kluba Ostoja Mijailović dao je svoj uvid u godinu koja se bliži kraju, a jedan od novajlija koji je brzo osvojio srca navijača je sigurno Pi Džej Doužer.

Nakon sporijeg starta sezone i perioda privikavanja na evropsku košarku, postao je jedan od predvodnika crno-belog tima.

“Dosadašnje iskustvo mi je bilo jako lepo. Dočekan sam ovde raširenih ruku, definitivno vlada porodična atmosfera, tako da odvojenost od porodice i kuće ne pada tako teško”, rekao je Doužer novinarima na novogodišnjem koktelu i dodao: “Mogu slobodno da kažem da imam porodicu ovde u igračima, članovima stručnog štaba, navijačima, svima okolo… Srećan sam”.

Uporedio je život u Srbiji sa onim u SAD-u: “Jedinstveno je. Drugačije je, ali opet ima nekih sličnosti. Pokušavaš da nađeš mesto na kojem ćeš da uživaš, da skupiš oko sebe dobre ljude. To je ono što sam našao ovde”.

Sezonu si počeo utakmicom pod otvorenim nebom, na Tašmajdanu. Da li je Nikola Jokić bio u pravu oko svega što ti je pričao o navijačima i košarci ovde?

“Apsolutno”, smeje se Doužer i nastavlja: “Ispunjena su moja očekivanja. Sve što sam čuo o košarkaškoj atmosferi u Srbiji se ostvarilo i jako je uzbudljivo”.

Da li ste pričali skoro i šta ti kaže?

“Da, čujemo se često. Gleda naše utakmice, gledam i ja njega i Denver, kada vreme dozvoli. Pokušava redovno da me ohrabri, redovno me upućuje o stvarima koje se dešavaju tamo. Pišem mu da pokušavam da držim korak sa svim što se dešava, nekada ga malo zezam, ali mi imamo takav odnos”.

Sledeća godina je pred vratima, kakve su ti želje, privatno i na sportskom planu?

“Da svi nastavimo da rastemo i budemo bolji. Svaki dan treba uzeti za ozbiljno i raditi maksimalno. Uvek je dobra stvar početi godinu iz početka, ali svesni smo da je ovo ista sezona. Znamo da treba još mnogo da napredujemo da bismo došli do konačnog cilja”.

Tvoja poruka za navijače pred novogodišnje praznike?

“Srećna Nova godina i hvala vam na podršci koju nam pružate. Jedva čekam da se ponovo vidimo u hali”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *