Danijel Jusup: Ako je trening u šest, Aco dolazi u pet

Miljenik navijača Zadra, Arijan Lakić, po svemu sudeći će uskoro obući dres Partizana. Kako prenosi Telesport iako se još uvek ne znaju detalji, očekuje se da će Lakić potpisati višegodišnji ugovor.

Lakić u Beograd dolazi kao jedan od najzaslužnijih za uspehe Zadra u ovoj sezoni. Sa Zadrom je osvojio duplu krunu, te izborio doigravanje u ABA ligi. Koliko je bio važan deo rostera, za Sportske novosti govorio je trener Zadrana, Danijel Jusup:

“Acu sam upoznao kroz Sparse, igrajući Prvenstvo BiH i ABA 2 ligu. Vidio sam o kakvom se dečku radi. On je, kad bismo igrali protiv njih, “mečirao” Božića. Još na početku ove sezone sam igračima u svlačionici rekao da je zadnji igrač, kojeg bi se odrekao, Lakić. Malo je tko vidio to u njemu što sam ja vidio. Bilo je puno takvih igrača gdje su se moje procjene kroz zadarsku povijest ispostavile točnima. Od Jakova Vladovića, Marka Banića… Mene je sram reći za koji je novac on igrao u Zadru prošle sezone. Dolazio je iz Benkovca dva puta dnevno u Zadar na treninge. Ništa mu nije bilo teško i znao sam da će uspjeti. Marljivo smo radili. Ako je trening u šest, Aco dolazi u pet, napravi svoje preventivne vježbe i on i ja šutiramo sto pogođenih te šest puta po pet vezanih šuteva”.

Mišljenja navijača su podeljena, ali negativni komentari nisu nešto sa čim srpski bek ne zna da se nosi. Na sličan način dočekan je i pre dve godine, kada ga je Danijel Jusup doveo iz sarajevskih Sparsa. Ipak, kroz dve sezone pokazao je da može mnogo više od onoga što su navijači očekivali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics