Čović: Gilespi? Utakmica sa Partizanom je dovoljna

Polemika oko toga ko dovodi igrače u Crvenu zvezdu vodi se godinama, a Nebojša Čović je u razgovoru za Sport Klub otkrio ko dovodi igrače i da li je bilo polemike oko pojačanja sa trenerom Sferopulosom.

Prvo je jasno naznačeno kako mimoilaženja sa trenerom nije bilo:

„Nikakva mimoilaženja nisam imao niti sa Duškom Ivanovićem, niti sa Sferopulosom. Sa Duškom nisam imao ni razgovore na tu temu, tada sam izašao iz jako teške operacije. I to mi uopšte nije alibi, otišao sam verujući u njih. I ja verujem. I u Dozeta i u Vasiljevića i u taj mali menadžment koji broji 18 ljudi, koji sve kad ih sabereš ne mogu da prođu bruto platu od 20.000 evra“, govorio je i potom aludirao na, pretpostavljamo, platu sportskog direktora Partizana Zorana Savića.

“Manje oni koštaju nego jedan u nekom drugom klubu, koji ima 30.000 evra. Mi se pružamo koliko možemo i mislim da smo uradili fantastičan posao“, izjavio je u januarskom prelaznom roku, kada su potpisani Džavonte Smart, Fredi Gilespi i Trej Tompkins.

„Kada je Sferopulos došao, on je rekao: ‘Za sada igramo s ovim što imamo, pa ćemo da vidimo…’ U međuvremenu se otvorilo tržište i čovek je izabrao to što je izabrao“, rekao je Čović i dodao:

„Mislim da nije pogrešio ni kod Gilespija. Samo ona utakmica s Partizanom, meni dovoljna.“

Upitan da prokomentariše manjak sistemskog rada sa mladim košarkašima, između ostalog je prvi čovek crveno-belih nagovestio da grčki strateg ostaje i sledeće sezone.

„Mislim da je jako dobar trener i da jako dobro radi posao. Sad kad on bude pravio selekciju, onda možemo da pričamo i na drugi način“, izjavio je Čović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics