Bolomboj: Srećni smo zbog pobede

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su sjajan meč u dvorani Aleksandar Nikolić, u potpunosti nadigravši Makabi. Pored Miloša Teodosića jedan od zapaženijih aktera bio je Džoel Bolomboj.

Pre svega dao je kratak osvrt na samu utakmicu:

“Zaista smo srećni zbog pobede i zadovoljni kako smo odigrali, svako od nas pojedinačno. Osećam da smo večeras svi bili spremni za meč od samog početka. Lepo je videti na šta smo sposobni kada igramo kako treba čitavih četrdeset minuta, gde smo obično imali problema. Igrali smo veoma agresivno u odbrani i igrali smo jako dobro u napadu celu utakmicu”

Od dolaska Janisa Sferopulosa, čini se da je Bolomboj jedan od igrača koji se najbolje aklimatizovao na zamisli grčkog trenera.

“Važnije je to što smo ostvarili pobedu. Hvala mojim saigračima. Nisam bek, pa moraju da mi dodaju loptu. Svaka im čast. Otkrili su da mi stvari idu. Oosećao sam se dobro na terenu, bio sam agresivan, pogodio par šuteva…”

Pobeda protiv Makabija bila je prva koju su igrači Zvezde ostvarili na gostujućem terenu, ako se Pionir može tako nazvati.

“U gostima je sledeći put kada budemo igrali protiv Panatinaikosa, a zatim Feenra. Da, zanimljivo gostovanje za nas. Iako je ovo naš domaći teren zato što ovde puno treniramo, ali mislim da je glavna stvar samo zamah, na konto ove pobede treba da gradimo kontinuitet za naredne mečeve”.

Najzaslužniji za pobedu Zvezde, bio je Miloš Teodosić koji je poravnao rekord po broju asistencija na jednom meču (14), a jedan od onih koji je doprineo ovoj brojci bio je upravo centar crveno-belih.

“On sve na terenu čini mnogo boljim, a neke stvari koje radi deluju lake na terenu, nekad pomislite da nema šanse da lopta prođe, a on nađe način da to dodavanje ostvari. On je neverovatan dodavač. Ponekad previše dodaje zaista je lepo videti kako je upisao četrnaest asistencija”.

Prema mišljenju mnogih ovo je verovatno najbolje sezona u karijeri Džoela Bolomboja, sa čim je i centar crveno-belih saglasan.

“Da, definitivno bih rekao da je ovo moja najbolja sezona na individualnom planu. Vraćajući se u svoje CSKA dane, pa čak i u Olimpijakosu, svoju ulogu sam obavljao u šampionskom timu. Moja uloga je bila drugačija. Dešavalo se da u tom periodu igram sedam minuta po meču. Ponekad nisam igrao, ponekad sam igrao dvadeset minuta i mislim da sam iz godine u godinu samo to stvarao i ustalio se da budem konstantan. To je bio slučaj do ove godine, izgledalo je kao da je moja uloga bila između petnaest i dvadeset minuta, ulazim i obavljam posao. Trener i ja smo razgovarali kada je prvi put došao i rekao je da mi puno veruje i da se oslanja na mene, da sam veliki deo ovog tima, tako da samo pokušavam da izađem i budem agresivan jer mi je defanziva nekako prirodna. Uvek ću biti odbrambeno pristuan, ali mislim da moram da ostanem agresivan u napadu, da i dalje imam to samopouzdanje”, zaključio je Bolomboj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *