Bolomboj je zver! Rokas i Hanga pokazali klasu

Crvena zvezda nije mogla bolje da započne novu kalendarsku godinu. Bez Luke Mitrovića koji je povređen i Marka Simonovića koji ide na pozajmicu, savladan je Fenerbahče, a glavni protagonisti pobede bili su Bolomboj, Giedraitis i Hanga.

Miloš Teodosić – loše šutersko veče Tea ali zato standardan učinak po pitanju asistencija, ukupno osam podeljenih. Pogodio je i onu jako bitnu trojku na tri minuta do kraja meča za plus devet. Odlična utakmica srpskog mađioničara.
FloutRate 6/10

Nikola Topić – četiri poena i četiri asistencije za skoro 20 minuta na parketu u debiju u Evroligi. Odlična prva utakmica, igrao je Topić kao da nije evroligaška utakmica u pitanju. Ne treba zaboraviti da ovaj golobradi momak ima samo 18 godina.
FloutRate 5/10

Jago dos Santos – od trojice plejeva imao je najmanju minutažu ali je dobro iskoristio Brazilac. I on je imao četiri asistencije, mada je mnogo bitnije da je konačno imao samopuzdanje u sebe i svoje mogućnosti posle dugo vremena.
FloutRate 4/10

Adam Hanga – zbog ovoga je doveden iskusni mađarski reprezentativac. Poeni u ključnim momentima i odlična defanziva su ono što Hanga donosi kada kroči na parket.
FloutRate 7/10

Rokas Giedraitis – partija Litvanca u NBA stilu. Šalu na stranu, ali devet od devetnaest poena postigao je sa linije penala, od toga nekoliko pred sam kraj meča kada se lomio rezultat. Imao je i sedam skokova ali i konačno napadao koš protivnika u nekoliko situacija. To je ono nešto što nismo viđali od Rokasa od dolaska u Crvenu zvezdu.
FloutRate 8/10

Dejan Davidovac – nije imao učinak vidljiv kroz prizmu statistike, ali je odradio pristojan posao u defanzivi večeras.
FloutRate 2/10

Branko Lazić – samo zbog pet faulova morala je niža ocena za Zvezdinog kapitena. Nakon povrede i povratka Lazić izgleda na terenu ponovo kao mladić. Neki bi rekli, stari kao vino. No, da se vratimo učinku a on kaže da je u jednom trenutku “pohapsio” bekove protivnika i dodatno ojačao odbranu tima.
FloutRate 3/10

Majk Tobi – sve bolje partije pruža Majk. Kako odmiče sezona tako sve više se stiče utisak da mu je Sferopulos pronašao idealnu ulogu kako bi iskoristio maksimalno njegov potencijal.
FloutRate 3/10

Džoel Bolomboj – Šta više reći o ovom čoveku. Ako do sada nisam bio siguran, sada jesam. Ovo su najbolja izdanja Džoela Bolomboja u Evroligi. Amerikanac prosto dominira u poslednje vreme i glavna pokretačka snaga ekipe je upravo on. Večeras je učinio da se zaboravi izostanak Luke Mitrovića.
FloutRate 10/10

Nemanja Nedović – jedna dobra utakmica za Nedu. Pogodio je jednu važnu trojku u poslednjoj deonici, imao nekoliko karakterističnih prodora… Nije forsirao jer je na vreme shvatio da ima raspoložene saigrače.
FloutRate 3/10

Fredi Gilespi – energija sjajna, ali faulovi… Ima problem Gilespi, mnogo brzo “skuplja” faulove i to je problem definitivno. Inače, “prodrmao” je ekipu u defanzivi kada je ulazio u igru, a nastavio je tradiciju ofanzivnih skokova koju su uspostavili Mitrović i Bolomboj.
FloutRate 1/10

Janis Sferopulos – zaslužio je ovako visoku ocenu grčki strateg. Prvi put ove sezone sve je izgledalo onako kako trener Sferopulos zamišlja. Odbrana je bila sjajna, napad strpljiv i rezultat je evidentan. Takođe, igrače je rotirao na vreme i nije dozvoljavao “energetske” padove u odbrani.
FloutRate 10/10

P.S. Dalibor Ilić bio je u protokolu ali nije ulazio u igru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *