Barsa se vraća u život, 1-1 u Blaugrani

Posle iznenadjujuće “lakog” brejka Olimpijakosa, jedna utakmica u totalno drugačijem tonu.

Barselona upalila motore

Napokon sjajan start za ekipu Barselone. Odlično je otvorio Laprovitola sa pet vezanih poena, potom je nastavio istom merom Džabari Parker sa pet vezanih poena. Alek Piters, do jednog trenutka, nije dozvoljavao da domaći ostvare veliku razliku ali je na kraju, sa šest uzastopnih poena Džabarija Parkera, ta prednost ipak porasla. Rezultat nakon prvih deset minuta – 27:14.

Trzaji Olimpijakosa

Na samom startu druge četvrtine odmah je krenuo jako Olimpijakos, brzom serijom od 6-0 su počeli da se vraćaju. Barselonu je držao Jan Veseli, dok je u redovima Olimpijakosa dominirao Šekil Mekisik. Poslednje poene pred kraj prvog poluvremena je postigao Filip Petrušev. Rezultat 43:37.

Rovovska borba

Počela je Barsa ponovo serijom od 5-0, ali su istom merom vratili Vokap i Sikma, ekipe su razmenjivale udarce, delovalo je kao da Olimpijakos ponovo moze da okrene utakmicu u svoju korist, pre svega preko Najdžel Vilijams Gosa, ali je i Ajzea Kenan promašio dosta bitnih otvorenih šuteva. Nekako je Džabari Parker bio iznad situacije i održao prednost na +3. Rezultat 60-57.

Sigurna Barselona u poslednjoj deonici

Poenima Filipa Petruševa, ekipa iz Atine je prišla na -1 odmah po startu četvrte četvrtine, Barselona je sve vreme držala prednost u svoju korist, dok Abrines nije postigao dve trojke u nizu, a nakon njega i sjajni Dzabari Parker i time rešili utakmicu u svoju korist 4 minuta pre kraja utakmice. Rezultat na kraju meča 77-69.

Rezultat u seriji je trenutno 1-1, ali se sada serija seli u Atinu u užarenu dvoranu “Mira i prijateljstva”. Naredni meč igra se u utorak u 20:30 časova, a kao što smo naveli, ekipa Olimpijakosa ima domaći teren u naredna dva meča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics