Put Valensije do plej-ina preko dva gostovanja u Beogradu

Prvo od svoja dva gostovanja u Beogradu koje će u naredne dve nedelje imati, Valensija će odigrati u praznoj Hali “Aleksandar Nikolić” protiv ekipe Makabija.

Makabi ne zna za poraz ni u jednom takmičenju više od mesec i po dana i nalazi se na 7. mestu sa skorom 18-13. Oni će imati težak zadatak u pokušaju da izbegnu plej-in budući da imaju imaju lošiji međusobni skor i sa Fenerbahčeom i Olimpijakosom koji se nalaze na jednu pobedu ispred njih, a uz to ih u sledećem kolu očekuje gostovanje Barseloni. U svakom slučaju neće odustati Izraelci od borbe za ‘top 6’, a prvi korak prema tome bila bi pobeda protiv Valensije.

Gosti iz sunčane Valensije možda su već prevazišli očekivanja za ovu sezonu. Oni su dugo držali poziciju u plej-in zoni, ali su počeli polako da tonu shodno teškom rasporedu kojem su imali, pa su posle pet poraza u šest prethodnih utakmica sada deo grupe od četiri tima sa skorom 14-17, a od kojih će samo jedan moći da završi na 10. mestu. 

“Igramo protiv tima koji ima dobar skor na ‘domaćem’ terenu iako gotovo cele sezone igraju bez publike. Igraju dobru košarku u poslednje vreme, imaju 14 pobeda uzastopno u svim takmičenjima. Prema statistici oni su najbolji skakački tim, a to se i vidi gledajući utakmicu. Moramo da kontrolišemo skok i da koristimo svaku ‘pukotinu’ u njihovoj odbrani, kojih nema mnogo.” – kaže trener Španaca, Aleks Mumbru.

foto: Evroliga

Prethodni put, ova dva tima sastala su se još u trećem kolu, u trenutku kada se Makabi još uvek prilagođavao činjenici da na neodređeno vreme neće moći da igra utakmice u Izraelu, a i samo njihovo učešće u Evroligi bilo je dovedeno u pitanje. Tada je u Valensiji domaćin odneo pobedu rezultatom 75:66, ali teško da može ta utakmica da nam kaže išta o predstojećem duelu ovih ekipa.

Valensija ima drugi najlošiji ofanzivni rejting u elitnom takmičenju, a u periodu od poslednjih osam utakmica imaju i najgori net-rejting. Imajući u vidu i uzlaznu putanju kojom se kreće forma Makabija, jasno je da bi sve sem njihove pobede, koja bi praktično nokautirala ‘Šišmiše’ iz trke za plej-in, mogla da bude okarakterisana kao iznenađenje.

Ove dve ekipe ovonedeljni evroligaški program otvaraju u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”. Utakmica bez prisustva publike odigraće se u 20.30, a pravdu će deliti Emin Mogulkoč, Tomislav Hordov i Uroš Oberknežević.

Dimitrije Gocic

Related Posts

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Turski reprezentativac i dugogodišnji NBA igrač, Čedi Osman novi je košarkaš Panatinaikosa! Iako smo prethodnih dana dobijali različite informacije u vezi Osmanovog statusa, svaku dilemu je razrešio vlasnik Zelenih, Dimitris…

Cifre demantovale Barcokasa, poznate plate igrača Olimpijakosa

Grčki Sport24 danas je objavio plate igrača vicešampiona Grčke. Evan Furnije juče je zvanično postao novi igrač Olimpijakosa, i njegovim dolaskom kompletiran je roster kluba iz Pireja. Furnije će zarađivati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics