Jago, Rokas i Džoel jedine svetle tačke u porazu

Nisu uspeli košarkaši Crvene zvezde da savladaju berlinsku Albu na gostujućem terenu i ovim porazom su gotovo pa “ubili” nade za plej-in Evrolige. No, da se mi okrenemo našem već odomaćenom FloutRate-u.

Adam Hanga – za 23 minuta 10 poena, tri skoka i dve ukradene za mađarskog košarkaša. Odradio prilično dobar posao u odbrani a povratak Nedovića je značio njegovu smanjenu ulogu plejmejkera što mu je očigledno prijalo da odigra nešto bolje u odnosu na prethodni period.
FloutRate 5/10

Fredi Gilespi – četiri poena ali i dva faula za četiri minuta na parketu. Nije izgledao loše na terenu iako je bio vrlo kratko.
FloutRate 2/10

Džavonte Smart – za skoro 25 minuta na parketu vrlo dobra partija Amerikanca ( 14p, 3sk, 2as ). Da se nije ispromašivao za tri poena ( 1/6 ) sigurno bi utisak bio još bolji. Postoje naznake da bi Smart mogao biti dobro pojačanje za crveno-bele.
FloutRate 4/10

Jago dos Santos – 20 poena omalenog Brazilca ali svega dve asistencije. S obzirom na situaciju, te da je on jedini “pravi” plejmejker u timu očekivalo se više od njega u organizovanju napada. Ruku na srce, dosta njegovih dodavanja saigrači nisu uspeli da pretvore u poene pa je i to dokaz kako statistika ume da zavara.
FloutRate 6/10

Rokas Giedraitis – Litvanac je odigrao jednu od sada već njegovih standardnih partija u poslednje vreme. Ipak, imao je baš dosta promašaja ( 3/8 za dva, 2/6 za tri ) i sigurno je da bi njegov uticaj bio mnogo veći da su neki šutevi ušli.
FloutRate 6/10

Dejan Davidovac – neprimetan za 15 minuta na parketu. Nije ga hteo šut, uspeo ja da skupi tri skoka ali to je to.
FloutRate 1/10

Branko Lazić – 12 minuta na parketu i solidna odbrana kapitena ali nije uspeo da ostavi nešto bolji utisak od ostatka tima.
FloutRate 2/10

Luka Mitrović – nije se očigledno još uvek vratio u “optimalan režim rada” Zvezdin univerzalac ali ni to nije opravdanje za ovako bledu partiju.
FloutRate 1/10

Majk Tobi – tri minuta, tri poena i dva faula. Nije uspeo da uradi nešto više od toga na parketu naturalizovani Slovenac.
FloutRate 1/10

Džoel Bolomboj – “Mr Consistency” u Crvenoj zvezdi ove sezone. “Zaključao” je defanzivni skok svog tima u drugom poluvremenu i nije dozvoljavao košarkašima Albe da dobijaju “second chance” poene. Koketirao sa dabl-dabl učinkom ( 9p, 11sk ) i igrao jako dobro u odbrani, sve pohvale za Bolomboja.
FloutRate 8/10

Nemanja Nedović – jako dobra povratnička utakmica Nedovića. Nakon povrede i više nego zadovoljavajući učinak ( 7p, 2as za 12 minuta na parketu ).
FloutRate 4/10

Janis Sferopulos – ponovo se vratio problem sa odbranom u prvom poluvremenu ili kao u slučaju sa Baskonijom jako loša četvrtina u kojoj je tim defanzivno nestao. Malo je nejasno zašto se ne koriste više Tobi i Gilespi i pored problema sa faulovima. Nije Alba bila toliko dominantna na skoku večeras da se pomenuta dva košarkaša ne mogu izboriti sa protivnikom. Ostatak utakmice korektno vođenje utakmice u kojoj je možda nedostajalo i sreće u pojedinim momentima.
FloutRate 4/10

Stefan Lazarević je bio u protokolu ali nije ulazio na parket.

Uroš Stevanović

Related Posts

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Košarkaši Crvene zvezde su u jeku priprema za novu sezonu, a početak je zadovoljavajući. Tri pobede iz tri kontrolne utakmice sigurno da znače, ali još je dugačak put do dostizanja…

Jago: Ostanak u Zvezdi je bio lak izbor

Brazilac je imao intervju sa Telegrafom pred početak sezone. Jago je najpre prokomentarisao roster: “Veoma je dobro, jer znam da su ovi igrači koji su došli dobri i da su…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics