Evroliga, četvrti čin. Ko dobija večiti derbi?

U 19. kolu Evrolige u “Štark” areni sa početkom od 20 časova očekuje nas najveći košarkaški praznik na ovim prostorima. Crvena zvezda nakon sjajne pobede protiv Fenerbahčea u odličnom raspoloženju dočekuje Partizan koji je takođe podigao svoje samopouzdanje nakon ubedljive pobede nad Asvelom pre dva dana.

Foto: Euroleague Basketball

Dobra forma pred derbi za oba tima, ali to sada pada u vodu

Crvena zvezda i Partizan dobro su započeli novu kalendarsku godinu evroligaškim pobedama. Crno-beli su opravdali ulogu favorita u duelu sa “fenjerašem” Asvelom dok su crveno-beli na jako teškom gostovanju odneli pobedu protiv ekipe Fenerbahčea.

Partizan je ekipa koja nesumnjivo izgleda bolje od početka sezone i bez obzira što nije domaćin, ima blagu prednost u odnosu na svog rivala zbog svega prikazanog u dosadašnjem delu sezone. Treba očekivati da crno-beli pokažu još jednu sjajnu partiju pod vođstvom nesumnjivo najboljeg trenera u istoriji evropske košarke Željka Obradovića.

Sa druge strane, Crvena zvezda je konačno prošla kroz turbulentan period i deluje da ulazi u “mirnu luku”. Bilo je promena trenera, odlazaka i dolazaka igrača, ali sada fokus mora biti isključivo na rezultatima. Janis Sferopulos počinje da slaže kockice i izgled tima onako kako on želi i treba mu dati prostora da svoje ideje sprovede u delo do kraja.

Crvena zvezda što se zdravstvenog stanja tiče ima samo Luku Mitrovića koji je upitan pred ovaj meč. U Partizanu je situacija malo drugačija. Zek Ledej vrlo verovatno propušta derbi, Aleksa Avramović i Uroš Trifunović su već dugo van stroja i neće se vraćati još uvek.

Foto: Euroleague Basketball

Izjave iz oba tabora pred meč

Janis Sferopulos o važnosti meča.

Željko Obradović je pohvalno govorio o Nikoli Topiću.

Branko Lazić govorio o novom pojačanju Partizana.

Kevin Panter o veri u pobedu i svom 20-tom derbiju.

Adam Hanga o tome kako je njegov tim dosta gubio.

Danilo Anđušić o tome kako nema tajni između dva rivala.

Međusobni susreti i malo statistike

Ovo je 299. meč ova dva tima i do sada je skor 156-137 u korist Partizana uz pet remija. Ako pričamo o regionalnoj ligi prednost Crvene zvezde je minimalna, 30-29. A u Evroligi za sada prednost ima Partizan, 2-1.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 14. poziciji sa skorom 7-11 dok se Partizan nalazi na osmoj poziciji sa skorom 10-8.

Možemo i govoriti o statistici u dosadašnjem toku Evrolige za obe ekipe, ali da li stvarno ima smisla? Ovo je utakmica u kojoj ne odlučuje statistika već volja i želja jednog kluba da pobedi svog rivala.

Ko će biti novi ( stari ) heroj 299-og večitog derbija? Saznaćemo večeras od 20 časova u prepunoj “Štark” areni.

Uroš Stevanović

Related Posts

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Košarkaši Crvene zvezde su u jeku priprema za novu sezonu, a početak je zadovoljavajući. Tri pobede iz tri kontrolne utakmice sigurno da znače, ali još je dugačak put do dostizanja…

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Turski reprezentativac i dugogodišnji NBA igrač, Čedi Osman novi je košarkaš Panatinaikosa! Iako smo prethodnih dana dobijali različite informacije u vezi Osmanovog statusa, svaku dilemu je razrešio vlasnik Zelenih, Dimitris…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics