Sferopulos: Večiti zaslužuju stalno mesto u Evroligi

U intervjuu za ugledni Eurohoops, trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je o ciljevima koje njegov klub ima, kao i o tome zašto bi oba večita rivala trebalo da imaju dugorčne ugovore sa Evroligom.

“Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou. Ali nije samo to razlog. Imaju puno navijača i pune domaću Arenu. U vrhu su Evrolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad timovi imaju takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Verujem da bi oba kluba trebalo imaju stalne ugovore. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i činjenicu da se kreću ka najvišem nivou.”, ovim rečima započeo je razgovor Sferopulos.

Janis Sferopulos je klub preuzeo 22. oktobra i zamenio Duška Ivanovića na klupi beogradskog tima. Klub možda nema željeni start u Evroligi, ali u ABA ligi im ide odlično:

Najvažnija stvar je da pobeđujemo u utakmicama sada kada nismo 100 odsto mogućnosti da bismo mogli da napravimo iskorak kad budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci, Adam Hanga i Branko Lazić. Naravno, ciljevi tima kao što je Crvena zvezda su veliki. Ovo je tim koji želi da se bori za uspeh u svim takmičenjima. To je ono što pokušavamo da uradimo.”

Nakon Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva, Crvena Zvezda je treći evroligaški klub koji će grčki stručnjak voditi u elitnom takmičenju.

“Znao sam u kakav klub dolazim. Potrebno je da se brzo prilagodite timu, i onda počnete da ga menjate i prilagođavate svojim zamislima. Još smo u tom procesu. Nismo još do kraja kompletirali prelazak iz prethodnog stanja u novo. Ali tim počinje da ugrađuje nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar da poboljšamo našu igru. Smatram da je Zvezda tim koji mi daje priliku da kao trener radim na najvišem nivou. Imaju sjajnu dinamiku i zbog velikog broj navijača. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom možemo da napravimo dobre stvari ove i naredne sezone.”, rekao je Sferopulos.

Govoreći o prošlosti i njegovom mandatu u Olimpijakosu, grčki stručnjak se prisetio i poželeo, ako je moguće, da ponovi finala Evrolige protiv Real Madrida 2015. godine i Fenerbahčea 2017. godine:

“Meč koji je moje najveće postignuće bila je utakmica u kojoj smo pobedili Barselonu kod kuće trojkom Printezisa i plasirali se na F4 2015. godine. Te godine, Real Madrid je čekao na titulu prvaka Evrope već 20 godina i imali su strašan tim koji je prethodne dve godine gubio finala koja su odlučivala sitni detalji. Slična situacija je bila i dve godine kasnije sa Fenerbahčeom, oba tima su igrala na domaćem terenu i mi smo morali da odigramo iznda svojih mogućnosti.”

Za kraj, na pitanje o tome kog košarkaša bi voleo da trenira, izabrao je NBA zvezdu.

“Luka Dončić, ogroman je talenat.”, zaključio je bivši trener Olimpijakosa i Makabija.

Uroš Stevanović

Related Posts

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Košarkaši Crvene zvezde su u jeku priprema za novu sezonu, a početak je zadovoljavajući. Tri pobede iz tri kontrolne utakmice sigurno da znače, ali još je dugačak put do dostizanja…

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Turski reprezentativac i dugogodišnji NBA igrač, Čedi Osman novi je košarkaš Panatinaikosa! Iako smo prethodnih dana dobijali različite informacije u vezi Osmanovog statusa, svaku dilemu je razrešio vlasnik Zelenih, Dimitris…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics