Zvezda “preživela” nalete “žilave” Budućnosti i upisala novi trijumf!

U okviru 6. kola regionalne košarkaške AdmiralBet ABA Lige, ekipa Crvene zvezde dočekala je podgoričku Budućnost u Štark Areni, a meč je završen rezultatom 95:86 u korist domaćih.

foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Utakmica je počela veoma otvoreno, i Budućnost je došla do svoje prve prednosti (6:7) posle dva minuta, sa 5 vezanih poena Brendona Pola koji je odlično otvorio ovaj meč. Vrlo uigrano je izgledala Budućnost, koja je počela da diže svoju prednost, lakim poenima u reketu i stigli su do +7 (6:13). Očajno je Zvezda otvorila ovaj meč, pa je posle gotovo šest minuta imala samo 6 poena (koje je postigla u prva dva minuta), nakon čega je usledio prvi TV tajmaut. Konačno su crveno-beli stigli do poena, sa linije penala siguran je bio povratnik iz povrede Nemanja Nedović. U nastavku je Budućnost ušla u loš ritam, pre svega katastrofalnom rolom Marvin Džounsa. Kako je tekla, sjajno se završila četvrtina za crveno-bele koji su sa 6 vezanih poena Dejana Davidovca i 7 vezanih poena Majk Tobija imala prednost 21:18.

Nastavila je Zvezda drugu četvrtinu u izuzetnom ritmu, krenule su i trojke, poeni Jaga i asistencije Teodosića, za 8:0 i do tada najvećih 29:20. Nije se mnogo stvari događalo u drugoj četvrtini, sve do dve vezane trojke fenomelanog Tobija za +11, i njegovih već 15 poena za devet minuta na parketu. Nisu se plavo-beli predavali pa su takođe trojkama, pre svega Megija pokušavali da nekako održe jednocifreni minus. Da kažemo da su bili nadomak toga, ali je Dejan Davidovac trojkom sa zvukom sirene odveo domaće na poluvreme sa 53:42.

foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Furiozno je domaćin ušao i u drugo poluvreme, napravio brzih +17 i preuzeo potpunu rezultatsku kontrolu. Ipak opet kada je izgledalo da nema više povratka za Budućnost, usledila je nova serija gostiju 0:8, za povratak na jednocifreni zaostatak i tajmaut Sferopulosa na polovini treće deonice. Prosula je Budućnost, potpuno otvorenu trojku Pola, a zatim i kontru 2 na 1 u kojoj je Vilijams srljao i promašio. Međutim to Zvezda nije kaznila, Tobi je promašio potpuno otvoren, čist zicer i napravio faul za bacanja Makundua (2/2). Održavala je Zvezda svoju prednost preko Šabaza Nejpira koji je imao 4/4 iz igre u trećoj četvrtini. Izašao je Nejpir, ušao je Jago i problemi za Zvezdu su se nastavili, promašene otvorene pozicije i kazne Budućnosti koja je prišla na samo -3! Pred poslednjih deset minuta, domaći su imali “samo” 69:63.

Konačno je proigrala Crvena zvezda i sa serijom 6:0 u četvrtoj deonici (ukupno 9:0, ako računamo treću) vratila dvocifren plus (75:63). “Žilava” je bila Budućnost, pa je opet uspevala da se rezultatski vraća u ovaj meč i drži korak na nekih 6-8 poena, ali je Zvezda sve te nalete uspešno odbijala, trojkama, ili lakim poenima na obruču. Poslednji nalet Budućnosti bio je na dva minuta do kraja kada su prišli na -4 i uveli ovaj meč u egal. Imala je Budućnost svoju priliku, dodatno bacanje za -3, ali je tačku na meč stavio Nemanja Nedović sa svojom trojkom preko ruke sa centralne pozicije za 91:84.

Konačan rezultat 95:86 postavio je takođe Nemanja Nedović.

foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Najefikasniji u timu crveno-belih bio je Majk Tobi sa 23 postignuta poena, 6 skokova i 2 asistencije za ukupan indeks korisnosti 26. Uz njega dobre partije su pružili Nemanja Nedović sa 16 poena i 4 asistencije i Šabaz Nejpir sa 14 poena i 3 asistencije, uz Teodosića koji je imao 10 poena i 6 asistencija.

Sa druge strane, Budućnost je predvodio Džakori Vilijams sa 10 poena, 5 skokova, 4 asistencije i indeks 18, pratili su ga Mekinli Rajt sa 17 poena i 6 asistencija, Marvin Džouns sa takođe 17 poena, kao i Brendon Pol sa 14 i Flečer Megi sa ukupno 13 postignutih poena.

U sledećem kolu, Crvena Zvezda sa skorom 5-1 gostuje Zadru, dok će podgoričani sa identičnim skorom dočekati tim iz Splita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *