Željko Obradović: Što se mene tiče sve ću uraditi da ostanem u Partizanu

Ekipa Partizana kontrolisala je gotovo celu utakmicu, i iako je na kraju umalo ispustila prednost ipak je upisala 14. pobedu.

“Teška utakmica. Pre utakmice pričali smo o tome kako Baskonija igra. Uglavnom pokušavaju da trče, dosta trojki. Veoma sam srećan što su imali isti broj šutnutih trojki kao i uvek ali su pogađali u manjem procentu. To je bio najbolji segment utakmice koju smo odigrali.” – rekao je Obradović.

“Prvo da krenemo od neverovatnog ambijenta. To je čudo, ne znam šta je, ta odanost, ta želja da se pomogne timu je neverovatna. Energija koju daju je zaista nešto što ja nisam doživeo nikad.”

“Oni šutiraju veliki broj poena u dobrom procentu i mi smo mislili da je ključ utakmice da oni šutiraju u ne tako dobrim procentima i sa manjim brojem pokušaja. Pričamo o Hauvardu koji je večeras šutirao 11 puta a imao je utakmicu gde je šutirao 22 puta. Odličan su tim, svi šutiraju sem Kotsara. Imali smo odlične periode igre ali imali smo periode gde smo pravili neverovatne greške i dozvoljavali im da se vrate. Na sreću smo na dva razlike odigrali smo pametno i imali smo taj šut koji je Pi Džej uspeo da pogodi. Uspeli smo na šuteve u tranziciji da izađemo sa podignutom rukom, ponekad igrači šutiraju sa samopouzdanjem pa i to ulazi.” – rekao je o taktici za ovu u utakmicu.

Nastavio je sa očekivanjima pred drugu utakmicu ovog “dvokola” – “U četvrtak igramo protiv prvaka Evrope. Protiv tima koji je najveći favorit da osvoji titulu. Pokriveni na svim pozicijama. Doveli su i Kampaca koji ove godine igra neverovatno. To su igrači koji su sve osvojili a nastavljaju da igraju kao da nisu prišli trofeju. Da bi mi pobedili takvu ekipu moramo da imamo još veću želju i agresivnost. Igrali smo sa Realom prošle godine, sem Kampaca to je isti tim, imaju isti kvalitet na svim pozicijama. Mi nemamo nijedan drugi termin nego sutra u 12 u Maloj areni. To ne može da bude trening, samo gledanje videa. Da se spremimo, lepo bi bilo videti nekog sa krvavim kolenima, da se, recimo baci za loptu. To bi bilo lepo za naše navijače. Nema ništa lepše nego kad neko pokazuje želju čak i kad ne ide dobro”

Na pitanje o svojoj pantomimi “potpisa” potencijalnog novog ugovora otvorio je dušu – “Nema šta da se objašnjava. Ja sam ovde najsrećniji čovek. Koliko godina sam trener, bio sam i igrač, živeo sam mnogo lepe stvare u svim klubovima. Od Partizana, Huventuda, Treviza, Reala… Svugde sam radio sa ogromnom željom, ali ova odanost i ovo što gledam ovde. Ja nemam reči to da opišem. Samo mogu da se zahvaljujem. Uvek ću da ponovim još jednu stvar, da budemo šampioni i u ponašanju. Da nikom ne bude prijatno ali da ne bude vređanja. Mislim da je fer-plej veoma važan. Naši navijači su fenomenalni. Gde god smo igrali, i na strani, mi smo imali podršku.”

“Što se mene tiče sve ću uraditi da ostanem u Partizanu. Nije ovde sve idealno, ali Eldorado ne postoji. Nadam se da ćemo svi zajedno naći put, da ćemo izaći iz nekih problema koje imamo, da ćemo nastaviti priču koju gradimo, da ćemo nastaviti da branimo ugled kluba, grada i države.” – zaključio je trener Partizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *