Željko Obradović: Neke stvari su između igrača i mene, ne pada mi na pamet da delim to ni sa kim!

Košarkaši Partizana su nakon produžetaka i još jedne prave rovovske bitke izvojevali pobedu u grotlu Štark arene. Trener Željko Obradović je izneo svoja zapažanja na konferenciji za medije:

Upitan je trener crno – belih o načinu poslednje odbrane u regularnom delu meča posle koje je Majk Džejms doneo produžetak svojoj ekipi, odnosno akcenat je bio na nenapravljenom faulu Džejmsa Nanelija:

“Utakmica traje 40 min i postoje stvari koje su bitne i to je nešto između mene i mojih igrača. Ne pada mi na pamet da delim to ni sa kim. Što bih ja to delio… To je nešto između nas.”

Partizan je značajno popravio skok sa kojim su imali problema od početka sezone, naročitno je vidljiv napredak u tom segmentu igre nakon dolaska Bruna Kabokla:

“Insistirali smo na skoku, analizirali prethodne utakmice, gledali gde smo grešili… Na kraju ove utakmice je Monako imao više skokova, tu su stekli prednost u vidu više napada, ali ih nisu koristili. U košarci je važno da budeš onaj koji ubacuje.”

Ponovo se vratio strateg na poslednju odbranu svog tima: Stvarno bih molio da me razumete da neću da pričam o odbrani poslednjeg napada, na terenu se dogovaramo. Na osnovu minutaže se vidi da su neki igrači bili izuzetno opterećeni, treba da mislimo o onome šta će biti protiv Milana u četvrtak. Insistiram da svi pojedinačno budu agresivni.

Upitan je i o samopozdanju svoje ekipe u kriznim momentima:

“Imaju trenuci kad igramo pametno, pogotovo drugo poluvreme. Imali smo dobijenu utakmicu, ali oni imaju igrača ekstra kvaliteta kao što je to Majk Džejms. Prvo poluvreme smo odigrali najgore napadački, nismo imali prostor. Tim jeste uigraniji i večeras nam je u tom segmentu falio Kaminski.”

Brazilski centar je ponovo dobio reči hvale od svog trenera:

“Bruno daje neverovatan doprinos timu. Neke malo komplikovanije akcije još uvek ne razume. Njegova agresivnost i želja pomažu timu i izuzetno sam zadovoljan. Želim sve da ih pohvalim na želji i volji, pogotovo u drugom poluvremenu, što će biti bitno i protiv Milana.”

Trener Monaka, bivši igrač i trener Crvene zvezde, Saša Obradović izviždan je večeras i dobio par verbalnih “packi” sa tribina uzavrele Štark arene.

“Znate moj stav o tome od prvog sekunda. Ja sam protiv vređanja bilo koje osobe. Navijači Partizana savršeno nose svoj tim, iako nisam saglasan sa vređanjem bilo koga. U plej-ofu ABA lige su navijači napravili atmosferu koja nam je donela pobedu, što je meni bitnije od samog ABA trofeja. Daju nam neverovatnu energiju i vetar u leđa i molim ih da poštuju svakoga ko dođe u našu salu.”, zaključio je Obradović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *