Zašto “Loši momak” NBA lige stiže u Grčku?

Dela Kevina Portera Džuniora na parketima NBA lige zasenjivali su košarkaševi ispadi u privatnom životu. Sada, kada je priča na najvećoj košarkaškoj pozornici definitivno završena, nekadašnji igrač Hjustona svoje košarkaško umeće, ali i probleme, seli u Grčku.

Nekadašnji student Univerziteta Južne Kalifornije, uskoro će postati igrač PAOK-a, prenosi Šems Karanija. Kako obavešteni insajder piše, Porter potpisuje ugovor do kraja sezone. No, kako je došlo do toga da igrač, koji je u dresu Roketsa prosečno postizao 19, 2 poena i udeljivao 5,7 asistencija, angažman mora tražiti sa ove strane okeana?

Problemi za Hjustonovog lošeg momka počeli su već na koledžu, kada ga je Južna Kalifornija suspendovala na nekoliko meseci, a razlog je bio – njegovo ponašanje. Probleme sa autoritetom pokazivao je i po dolasku u NBA. Nakon žustre rasprave sa pomoćnim trenerom Roketsa, Porter je na poluvremenu napustio halu, a Hjuston doživeo poraz od Denvera. Naime, Džon Lukas je imao šta da kaže na Porterovu angažovanost u igri, a problematičnom igraču je to bilo dovoljno da uđe u raspravu i samoinicijativno napusti Tojota centar. Pričalo se, takođe, i o hapšenju zbog posedovanja oružja, razlazu sa Kavalirsima zbog “pomeranja njegovog ormarića” u svlačionici i slično. Ipak, kap koja je prelila čašu i usmerila ligu da Porteru okrene leđa, bio je njegov napad na svoju tadašnju devojku.

Nakon što ga je devojka prijavila, Hjuston Roketsi su prekinuli saradnju. Porter je trejdovan u Oklahomu, no ni oni nisu želeli nasilnika u svom rosteru, pa je odmah izbačen iz tima.

Ukoliko dođe do potpise, PAOK će u Kevinu Porteru Džunioru dobiti ogromno pojačanje na parketu. Isto tako, sa Porterom će u Solun stići i svi njegovi problemi. Ostaje da vidimo da li je KPJ naučio svoju lekciju nakon što ga je NBA liga odbacila ili će i sa ove strane okeana nastaviti po starom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics