Žakelj: Velika pobjeda za ove momke da vide da mogu kada igraju kao tim!

Budućnost Voli ubedljivo protiv umorne Crvene Zvezde nakon duplog kola Evrolige.

“Plavi” su pokazali da imaju kvalitet da se nose i sa favoritima u ABA ligi, posebno na svom terenu.

foto: Aba Liga

Posle meča, trener Andrej Žakelj bio je zadovoljan izdanjem svog tima.

Čestitam momcima, pristup je bio onakav kakav ja želim da bude i da se bore. U prvom poluvremenu nismo imali šuterski dan, ali smo u odbrani bili korektni. Sve ove taktičke detalje koje smo pripremali za pojedince, uspjeli su nam, a to se vidi po poenima protivničkih igrača i na kraju se vidi u pobjedi. Velika pobjeda za ove momke da vide da mogu kada igraju kao tim, ali moramo ovo da zaboravimo imamo za dva dana novu utakmicu. Profesionalci smo, moramo da se pripremimo za novu utakmicu”, istakao je slovenački stručnjak.

Poslije tri godine i osam vezanih poraza, Podgoričani su dobili Zvezdu. Na pitanje koliko to sada znači za tim, Žakelj je rekao:

“Za ove informacije o tri godine bez pobjede nisam znao. Moram da se zahvalim navijačima, atmosfera je danas bila izvanredna. Lijepo je igrati u ovakvoj atmosferi, ovo je jedna utakimica. Ne brinemo o tome da li ćemo biti drugi ili treći, razmišljamo o narednoj utakmici. Bitno je da se smirimo i fokusiramo na naredni meč. Bez obzira kako se sutra završi meč u Poljskoj, ja ću da insistiram na maksimumu i pobjedi. To prije svega dugujemo sebi, potom klubiu i navijačima, tu nema pitanja. Biće to utakmica drugačija neko danas, potrošili smo se, treba da se regenerišemo i igrači treba da daju maksimum. Idemo na pobjedu, bez obzira na ishod meča u Poljskoj”, 

Sledeću utakmicu ekipa Budućnosti igra protiv Gran Kanarije u sredu sa početkom u 19 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics