Ukoliko ne bude novih povreda, Topić će u Spurse

Analitičar Bleacher Reporta, Jonatan Vaserman, smatra da će Spursi uzeti Nikolu Topića kao četvrtog pika, ukoliko ne bude neke ozbiljnije povrede.

“Još jedna povreda kolena mogla bi da zakomplikuje odluku oko Nikole Topića. Međutim, nema naznaka ozbiljne povrede, a San Antonio Spursi su verovatno već videli dovoljno da imaju poverenja u Topićevu organizaciju igre i jak prodor.

Takođe bi trebalo da prisustvuje NBA kampu koji se održava od 4. do 7. juna za međunarodne potencijale koji su propustili onaj u Čikagu. Tom prilikom će NBA lekari sigurno proceniti i nivo njegove povrede.

On bi trebalo da bude u debati za najboljeg igrača koji je dostupan da bude četvrti pik, a njegova igra sa loptom i dodavanja bi mogli da mu daju dodatnu prednost za tim kome je potrebno više kreacije. On bi mogao da bude bek koji će Viktoru Vembanjami olakšati igru” – napisao je u svom izveštaju Vaserman.

Topić je imao sjajan prvi deo sezone u ekipi Mege, da bi se na polusezoni vratio u Crvenu zvezdu, nakon čega je usledilo nekoliko povreda, koje su ga nažalost jako dugo odvojile od parketa. Sezonu je završio sa 15 poena, 3.2 skoka i šest asistencija u proseku u ABA ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics