Trinkijeri dodaje na spoljnu liniju jedno poznato ime!

Novo pojačanje kluba iz Kaunasa je litvanski košarkaš Deividas Sirvidis. Ovaj igrač na poziciji krila ili beka šutera ponikao je upravo u najvećem rivalu, Ritasu iz Viljnusa. Nakon odlaska Rolandsa Šmitsa, uprava je počela da radi na pojačanjima, kao i uvek u ograničenom budžetu. Ugovor je potpisan na dve godine sa opcijom produžeka saradnje u trećoj.

Levoruki šuter rođen je u Viljnusu 2000. godine i još uvek je mlad igrač za evropsku košarku. Izabran je 2019. godine na draftu kao 37. pik od strane Dalasa ali je odmah trejdovan za Azjeju Robija i dva buduća pika druge runde. Četiri godine proveo je preko bare, nastupajući za Detroit i njihovu filijalu u G-ligi. Takođe je igrao za još dva tima u razvojnoj ligi. Povratak u Evropu dogodio se početkom prošle sezone kada je potpisao za litvanski Lijetkabelis.

U Lijetkabelisu je bio najbolji strelac Evrokupa sa 18.9 postignutih poena po meču. Odlično je predvodio tim koji je sa klupe vodio Nenad Čanak. Biće ovo ozbiljno pojačanje za sastav Andree Trinkijerija, naročito imajući u vidu potencijal koji Deividas nosi sa sobom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics