Tarik Biberović: Igrači mog profila su pogodni za NBA, srećan sam u Feneru

Turski reprezentativac, Tarik Biberović, će u petak zabeležiti svoj drugi nastup na Final Four takmičenju Evrolige. Pred put u Berlin, za Eurohoops je govorio o raznim temama, između ostalog i o tome koliko se promenio u period od prvog nastupa na F4 do danas.

Pre pet godina, tada osamnaestogodišnji Tarik, zabeležio je svoj prvi nastup na završnom turniru Evrolige. Od tada se, kaže, promenilo mnogo toga:

“Mnogo sam se promenio tokom ovog perioda, kao igrač i kao osoba. Išao sam na Final Four kada sam bio osamnaestogodišnji klinac. Ne znam da li postoji takav primer ranije u Evroligi. Zbog onoga što je usledilo u narednim godinama, shvatio sam koliko je važno da se plasiramo na Final Four i veoma dobro znam kolika je njegova vrednost. Mnogo toga se promenilo od 2019. Nastaviću da cenim ovaj trenutak”.

Na NBA draftu 2023. godine, Tarik je izabran kao 56 pik. Prava na njega su u vlasništvu Memphis Grizzlies-a. Svestan je da su košarkaši njegovog tipa pogodni za NBA ligu ali za sada je kaže, srećan u Fenerbahceu:

„Igrači poput mene koji su fizički snažni, mogu šutirati trojke i igrati odbranu su pogodniji profili za NBA. Kada pogledamo play-off NBA lige, vidimo da u svakom timu ima 2-3 takva igrača. Ipak, ne znam kada će biti najbolje vreme za moj nastup u NBA. Trenutno sam veoma srećan u Fenerbahce“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics