Sjajna timska igra zamalo donela pobedu ali…

Tako blizu, ipak tako daleko. Imala je Crvena zvezda svoju šansu u Madridu, malo je falilo da “skine krunu Kralju”. Ipak, nešto je nedostajalo za pobedu… Sreća, ili nešto drugo?

Adam Hanga – odigrao je fenomenalno i gotovo bez greške večeras. Solidni procenti šuta, ali veliki broj asistencija i možda i najbolja partija kada je pozicija pleja ove sezone u pitanju za Hangu. Šteta za onaj presečeni pas koji je Hezonja iskoristio i praktično doneo pobedu.
FloutRate 9/10

Fredi Gilespi – pa gde je ovakav Fredi Gilespi bio od dolaska u klub? Američki košarkaš je igrao sjajnu odbranu, delio paseve kao da je plej ( 5as ) i igrao vrlo pametno u većem delu meča. Ipak, utisak su pokvarili pet ličnih grešaka, mada je utisak da su dve olako dosuđene, ali dobro.
FloutRate 5/10

Džavonte Smart – statistički gledano, ništa specijalno od Smarta, reklo bi se. Ipak, odbrana je bila na zavidnom nivou, a i kretnja u napadu, način na koji se nudio u pojedinim situacijama su za svaku pohvalu. Ali, taj šut za tri poena… Ne ide, pa ne ide.
FloutRate 4/10

Stefan Lazarević – nije mnogo toga odradio Lazarević večeras. Trudio se defanzivno, što i jeste njegov primarni posao, ali nije baš zablistao.
FloutRate 1/10

Rokas Giedraitis – katastrofalan pad forme Litvanca u poslednjih mesec i kusur dana pečatirao je večerašnjom lošom partijom. Dobar početak meča za njega, ali je to bilo to. Nažalost po njega, i minutaža je sve manja, opravdano, spram kvaliteta partija koje pruža.
FloutRate 1/10

Dejan Davidovac – Deda je odradio šta je bilo do njega, ali nije lako čuvati košarkaše poput Jabuselea i Hezonje.
FloutRate 3/10

Branko Lazić – kapiten je odigrao maksimum u ovom trenutku, pomalo i rovit verovatno. Nije on košarkaš od koga treba očekivati neke neverovatne statističke parametre. Ipak, nije loše čuvao Musu, osim onog veoma diskutabilno dosuđenog faula pri šutu za tri.
FloutRate 2/10

Luka Mitrović – nešto manja minutaža za Luku večeras, ali je on opet odradio ono svoje ( 6p, 4sk ). Možda je morao da dobije više minuta večeras, ali trener najbolje zna zašto je to bilo tako.
FloutRate 4/10

Majk Tobi – neprimetan na parketu. Nekoliko grešaka, dva brza faula. Postoji li rešenje za ovako loše partije Slovenca?
FloutRate 1/10

Džoel Bolomboj – jedna od retko loših partija najkonstantnijeg igrača kluba. Brzo je ušao u problem sa faulovima. Večeras nije blistao, ali moralo je i to jednom da se desi.
FloutRate 2/10

Nemanja Nedović – vukao je Neda ekipu većim delom utakmice, Hanga je bio velika ispomoć. Ipak, ponovo veliki broj izgubljenih lopti, ali nije morao da onako brzopotezno digne trojku pred kraj meča.
FloutRate 7/10

Dalibor Ilić – Pa ovom momku samo treba dati šansu. Ponovo je sjajno iskoristio svoje minute Dalibor. Ne treba trošiti reči na njegove odlične partije u poslednje dve nedelje.
FloutRate 5/10

Janis Sferopulos – odlično je pripremio utakmicu grčki strateg, ali nije bilo sreće večeras za njegov tim. Možda je u nekim situacijama mogao neke poteze bolje da vuče.
FloutRate 8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *