Sferopulos pred Albu: Mi smo veliki klub

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 14. kola Evrolige dočekuju košarkaše Albe, a trener crveno-belih je predstavnicima medija izneo svoja očekivanja pred sam meč:

Alba je tim koji ima takozvani size, velika tela, igrače koji igraju dugo u Evroligi, mlade nade, Amerikance koji su došli da podignu kvalitet. Očekujemo da će svi da se vrate posle povreda. Igraće sa punim rosterom i bićemo fokusirani da od početka igramo dobro, da do kraja bude tako i da pobedimo, da se vratimo na put pobede. Biće teška borba, imamo trening sada, plus još jedan na dan utakmice, gde ćemo da sredimo sve detalje kako bismo bili spremni. Uz veliku podršku naših navijača nadamo se novoj pobedi. Mi smo veliki klub, zato svaki dan moramo da pobeđujemo. To i mi želimo, ali nažalost u Evroligi, pogotovo na strani, propustili smo neke šanse na kraju zbog malih detalja. Želimo da se podignemo, da igramo bolje, kako bismo popravili rezultate.”

O situaciji sa povredama Adama Hange i Šabaza Nejpira dodao je:

“Adam Hanga radi sa ekipom, prvi put juče, ovo mu je drugi trening. U utorak je radio bez kontakta danas sa kontaktom. Videćemo kako se oseća fizički i da li ćemo ga staviti u tim u poslednjem trenutku. Ovo mu je prvi trening sa kontaktom, tako da je još rano da donosimo sud o njegovom stanju. Šabaz je dobio udarac u leđa, imao je problema. Nije igrao poslednje dve utakmice, protiv Baskonije nije mogao, protiv Mege je bio upitan, jer nije bio 100% spreman. Ideja mi je da koristim igrače koji su maksimalno spremni.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *