Sferopulos: Najvažnije mi je da sam zadovoljan u Beogradu

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos u izjavi za “IsraelHayom” dotako se brojnih tema, između ostalih o periodu provedenom kao šefu struke Makabija, Beogradi i ponudama koje je imao.

“Posle odlaska iz Makabija sam najviše želeo da se odmorim, razbistrim glavu, budem sa porodicom i napunim baterije. Postojale su neke ponude, ali nisam želeo da ih prihvatam. Kada je stigao poziv iz Zvezde shvatio sam da je pravi trenutak da se vratim i sada sam srećan što sam trener u tako velikom klubu”

Nije tajna da ste letos imali razgovore sa Efesom i Baskonijom – gde je zapelo?

“Mislim da nije trenutak da pričam o tome šta se tačno dogodilo. Nekada se stvari dešavaju sa razlogom, ali sada mi je najvažnije da sam zadovoljan u Beogradu i radim sve za uspeh tima”.

Skoti Vilbekin je izjavio da Makabi nikada nije trebalo da vas otpusti. Postojali su određeni problemi među igračima, ali vi niste bili problem. Kakva vas sećanja vežu na taj period?

“Moj odnos sa Vilbekinom je bio sjajan i bio je za dobrobit kluba. Vreme u kome sam otišao je bilo teško za obe strane, ali takve stvari se događaju. Ponekad je rastanak deo ljubavi, koja i dalje postoji i moja osećanja prema Makabiju se neće promeniti”.

Vlasnici Makabija su vam uručili otkaz u vašoj kući. Kako ste se osećali u tom trenutku?

“Bio je to težak trenutak, ali imam puno poštovanja prema njima i svemu što su radili za mene kada smo se borili za Makabi”.

Večeras će se prvi put “suočiti” sa bivšim klubom.

“Poseban trenutak za mene, pogotovo zbog svih godina u Makabiju. Ipak, sada sam u Zvezdi i daću sve u tih 40 minuta kako bih pobedio”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *