Sferopulos: Čestitke igračima, ispoštovali su plan

Crvena zvezda je osvojila trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća savladavši u finalu ekipu Partizana. Nakon utakmice, trener Janis Sferopulos izneo je svoje utiske:

“Utakmica je bila pravi derbi. Nismo dobro počeli, Partizan je u prvom poluvremenu kontrolisao utakmicu do 15. minuta uz vođstvo do deset poena. Veoma je važno kako smo odreagovali do kraja prvog poluvremena. U nastavku smo bili sjajni defanzivno i dopustili smo im mnogo manji broj poena. U napadu smo igrali pametno, pronalazili najbolja rešenja i zato želim da čestitam igračima na utakmici koju su odigrali. Nije lako igrati derbi u ovoj atmosferi i zadržati koncentraciju kako bi se ispoštovali svi planovi iz svlačionice. Čestitam igračima, ovo je veoma lep dan za celu organizaciju. Zasluge idu svima u timu do predsednika kluba. Želim da iskažem veliko poštovanje stručnom štabu i celom staff-u koji radi sa igračima. Ne postoje izgovori i niko ne želi da ih sluša. Imali smo problem sa Teodosićem i Lazićem. Do poslednjeg trenutka nije se znalo da li će igrati. Zbog toga želim spomenuti sjajan posao doktora i fizioterapeuta, mojih pomoćnika. Svi imaju velike zasluge za ovaj trofej. I dalje nas čeka mnogo posla, ali ovo je važna pobeda, trofej i srećni smo što smo podarili sreću našim navijačima.” 

O igrama Teodosića i Lazića.

“Videli ste njihovo zalaganje na terenu. Odradili su samo jedan trening bez kontakta, a potom su odigrali ovakvu utakmicu. Pokazali su volju, želju i odigrali srcem. To je neophodno kako bi tim ostvario uspeh, srce!”, zaključio je trener crveno-belih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *