Seltiksi u državi košarke nastavljaju pohod ka 18. baneru

Boston je već standardan u finalu istoka. Seltiksi su izborili svoje šesto učešće u konferencijskom finalu u poslednjih osam godina. Indijana posle deset godina beleži još jedno pojavljivanje u finale istoka, ali se sigurno Pejsersi neće zadovoljiti učešćem, jer mogu itekako da pomrse konce zelenima.

Pejsersi su, ruku na srce, profitirali od povreda njihovih protivnika. U prvoj rundi pao je Milvoki koji je morao da igra većinu serije bez svoja dva superstara. Druga runda donela je rovovsku bitku sa ispovređenim Niksima, čija skraćena rotacija je odigrala ogroman broj minuta u ovoj post-sezoni. Šest utakmica je prošlo bez pobede gostiju, da bi u sedmoj Niksima u Gardenu nestalo gasa za laku pobedu i prolaz Indijane.

Seltiksi su na krilima sjajne regularne sezone ušli u plej-of i prošli kroz prve dve runde ostavivši utisak da se još uvek nisu ni dobro oznojili. Samo na račun neozbiljnosti i pristupa nedostojnog plej-ofu oni su ispustili po jednu utakmicu u prve dve runde. 

Svakako još uvek postoje pitanja za Boston. Da li će njihovi nosioci biti dovoljno pouzdani u teškim trenucima, da li se pod trenerom Mazulom tim previše oslanja na šut za tri poena? Najvažnije pitanje za ovu seriju – da li će Pejsersi moći dovoljno da istestiraju Seltikse na ove teme i izbace ih zone komfora?

Indijana je, uprkos onome kako se možda činilo, pokazala da može i želi da odigra dobru i fizikalnu odbranu protiv Nju Jorka. Ispred njih je sada znatno teži zadatak i jasno je da će Pejsersi morati od samog početka da preuzmu neki koncepcijski rizik kako bi pokušali da uspore najbolji napad u ligi.

Boston ne sme sebi da dozvoli loš pristup ili lošu energiju ni u jednoj utakmici. Ukoliko igraju svoju igru i ne svode se na igru u izolaciji kao što umeju, njima su vrata do velikog finala širom otvorena.

Obe ekipe vole da igraju u tranziciji, a u pozicionom napadu se oslanjaju na širinu u šutu za tri i dobar protok lopte, pa možemo očekivati seriju sa velikim brojem poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics