Rovovska bitka od Jezera Iri do močvara Floride

Duel dve odlične defanzivne ekipe, u kojem će na kraju pobednika odlučiti ekipa koja može da postigne više poena.

Ekipa Orlanda je, nakon par godina ribildinga, izborila plasman u plej-of u stilu. Oni su predvođeni dvojcem mladih evropskih krila, Bankerom i Vagnerom, treća najbolja odbrana lige. Iako je napadački učinak ponekad upitan, ovo mlado jezgro Medžika će imati lepu priliku da napravi sledeći korak i dokaže se na plej-of sceni.

Klivlend je 7. najbolja odbrana u ligi, a za to je verovatno najzaslužniji dvojac visokih, Džeret Alen i Evan Mobli. Za ofanzivnu produkciju zadužen je bekovski dvojac – Mičel i Garland, i ponajviše zahvaljujući njima je ofanzivni rejting Kavalirsa dosta bolji od njihovog protivnika u ovoj seriji.

U četiri utakmice ove sezone, oba tima su ostvarila po dve pobede. U ovoj plej-of seriji, zagarantovano je da ćemo videti dobru odbranu oba tima, a pobednik će verovatno biti onaj ko može da pogodi više teških šuteva. Klivlend će verovatno rizikovati šut za tri Orlanda, verovatno najlošiji aspekt njihove igre. 

Glavni strelci Kevsa su iskusniji, i do sada su se pokazali kao pouzdaniji, a na Vagneru i Bankeru, kao i njihovim saigračima je da dokažu suprotno i pogađaju kada bude bilo najbitnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics