Real za potvrdu prvog mesta, Milano hvata poslednji voz za doigravanje

Pre početka sezone duel ova dva tima gledajući rostere sa pravom bi nosio naziv jednog od derbija favorita za osvajanje titule, splet raznih okolnosti doveo je do toga da timovi sa totalno različitim ambicijama ulaze u ovaj meč. Real traži potvrdu prvog mesta i ubedljivo najdominantnije ekipe regularnog dela, dok “manekeni” hvataju poslednji voz u borbi za plej in.

Milano:

Ekipa Etorea Mesine igra još jednu u nizu razočaravajućih sezona u odnosu na očekivanja, mnogo toga je uloženo u ovaj tim kako igrački tako i u svakom drugom smislu, pa kada pomislimo na ekipu iz grada mode vidimo kvalitet kako na klupi tako i na terenu. Rezultati ne idu u prilog toj činjenici, povrede bitnih igrača Berona, Mirotića, Šildsa i Loa u raznim fazama sezone dovele su do toga da se Armani nalazi tek na 13 mestu u grupi ekipa sa 10 pobeda i čak 15 poraza u kojoj se nalaze još Crvena Zvezda, Žalgiris, Bajern i Efes. Ni trenutna forma ne ide domaćinu u korist obzirom da u duel sa prvim favoritom ulaze nakon dva vezana poraza protiv Panatenaikosa i Efesa. Ako na nečemu mogu graditi samopouzdanje onda je to svakako činjenica da su skoro pa kompletni obzirom da su se u tim vratili Mirotić, Šilds i Lo, ali uprkos tome to se nije povoljno odrazilo na rezultate pa eventualna pobeda može biti prekretnica u borbi koja im sledi.

foto: Euroleague

Real Madrid:

Teško da se šta novo može napisati o ekipi Ćusa Matea, Real deluje kao mašinerija u kojoj svaki deo daje svoj doprinos pa i kada neko od lidera zakaže koncentracija kvaliteta je tolika da uvek neko drugi iskoči. Tim iz Španije na devet kola pre kraja regularnog dela sezone ubedljivo drži prvo mesto a konkurenti u vidu Barselone i Virtusa zaostaju čak pet odnosno šest pobeda. Čini se da ostatak lige nema kvalitet i snage da ugrozi lidera, a eventualna pobeda u Milanu dodatno bi osigurala i ovako izvesno prvo mesto. Nakon blagog pada forme te poraza od Monaka i Grand Kanarije u ACB ligi, kraljevi su se vrlo brzo vratili na pobednički kolosek pa su u duplom kolu EL ceh platili Monako i Asvel a niz od tri pobede nastavljen je i u domaćem šampionatu gde je pala Ðirona. Ako uzmemo u obzir da sa terena zbog povrede odsustvuje najdominantniji centar Evrope Valter Tavares, jasno je da snaga ovog tima prelazi granice svega što smo do sada videli.

U prvom duelu ovih timova Real je kao domaćin izvojevao prilično laku i ubedljivu pobedu rezultatom 88:71, a najbolje pojedince sa tog meča činio je trio Ljulj, Hezonja, Kampaco. Kod Milana su se istakli Mirotić i Šilds kao jedina dva dvocifrena igrača. Početak utakmice u prestonici mode zakazan je za 20 časova i 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *