Real ponovo slavio i čekirao let za Berlin!

Košarkaši madridskog Reala su večeras završili svoj posao u “Top 8” fazi Evrolige, i tako “ometlali” svog protivnika, Baskoniju, sa veoma ubedljivih 3:0.

Današnji meč bio je, takoreći, drugačiji od prethodna dva. Pružila je Baskonija otpor, pokazala zube “kralju”, ali ipak – Kralj je kralj.

Nakon ujednačene prve četvrtine (22:22), Baskonija je drugu dobila sa neverovatnih 34:30, i tako otišla na odmor sa prednošću od četiri poena. Treća četvrtina je bila malo neefikasnija, a Real je uspeo da smanji na -1 pred poslednjih 10 minuta. Nije se dala Baskonija, želeli su da ostanu u ovoj seriji, pa pre svega na krilima Markus Hauarda, uspela da veže neke poene i samo na kratko održi prednost, koja je veoma brzo otišla na stranu Reala. Konačno, let za Berlin, čekirao je Fakundo Kampaco, koji je postigao poslednjih sedam poena za Real (98:102).

Najefikasniji u ekipi Baskonije bio je Kodi Miler Mekintajer. On je postigao 17 poena, uhvatio 7 skokova, podelio čak 11 asistencija, za ukupan indeks korisnosti 25.

Na drugoj strani, Geršon Jabusele je odigrao izvrsnu partiju, postigao je 23 poena, uhvatio 7 skokova i podelio 3 asistencije, za ukupan indeks korisnosti 26.

Ekipa Real Madrida sada čeka svog protivnika, a to će biti bolja ekipa iz duela Barselona – Olimpijakos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *